התמודדות עם נישואים של האב - ילד עם אספרגר

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

28/02/2012 | 15:54 | מאת: א.ט.

שלום , לבעלי יש ילד המאובחן כאספרגר . התחתנו לפני זמן קצר כשתהליך ההכנה לחתונ היה ארוך מאוד ונעשה על ידי בן זוגי בעיקר בשיתוף צוות מקצועי שמלווה את הילד ביומיום . בימים אלו אנו בהריון והייתי מעוניינת לדעת כיצד ניתן לספר לילד על הנושא ולהמנע מההתנגדויות שצפויות . האם תוכלי להמליץ לנו על מטפל זוגי שיוכל לעזור לנו להתמודד עם הילד והמצב ? אנו רוצים שלילד יהיה מינימום פגיעה מבחינתו . כל נושא הנישואים היה קשה למרות שהבין בסופו של דבר שכלום לא השתנה ...

29/02/2012 | 22:58 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום, ציינת שבן זוגך נעזר בעבר בצוות המקצועי שמלווה את הילד. כדאי להמשיך ולהיעזר בהם גם במקרה זה, לבדוק האם התייחס בפניהם לנושא הזוגיות שלכם ולבחון גם את ניסיון העבר במצבים בהם נדרשו להכין אותו נפשית לקראת שינויים, קרי: מה עבד איתו ומה לא עבד. למטפל זוגי אין בהכרח ניסיון בהדרכת הורים ו/או עם הספקטרום האוטיסטי. לפיכך, אם נדרשת הכוונה נוספת, כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים, בעל ניסיון עם הספקטרום. פני אליי במייל וצייני את איזור המגורים שלכם ואשתדל לעזור במציאת מטפל. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים