עזרה נפשית והכוונה מקצועית

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

28/02/2011 | 09:18 | מאת: הודיה

שלום ד"ר לורן? האם יתכן, שעד היום, כאשר אני מגדלת את בני, ילד בן 13 עם אוטיזם, לא נעזרתי/נתמכתי בפסיכולוג? (מה גם שעברתי גירושים קשים לפני שלוש שנים)ואני מדברת על עזרה בהכוונה וגם על עזרה נפשית בעבורי. אם כן, מי המוסדות שאמורים לתמוך בי בעניין זה, למי לפנות? מודה לך מאד,

28/02/2011 | 20:52 | מאת: ד"ר איריס שגב

הודיה שלום, את יכולה לפנות למחלקת הרווחה בעיר מגורייך, שאמורה לספק יעוץ, תמיכה וטיפול להורים לילד המאובחן כאוטיסט. השירות ניתן על ידי עובדים סוציאליים שהוכשרו לכך . בנוסף, אני ממליצה לך להיכנס לאתר של "בית לורן": http://www.beit-lauren.org.il שהינו מרכז מטעם אלו"ט בשיתוף עם משרד הרווחה שמפעיל ברחבי הארץ סדנאות הדרכה, הרצאות, קבוצות תמיכה להורים, שיחות אישיות עם עובדים סוציאליים ו"קו פתוח" (מוקד טלפוני). אני מניחה שילדך נמצא במסגרת בית ספרית הכוללת טיפולים פרא-רפואיים. האם הילד מקבל טיפול רגשי כלשהו? (לדוגמא, טיפול פסיכולוגי? טיפול באומנות?) אם כן, כדאי לפנות למטפל/ת ולבטא את הצורך הלגיטימי שלך לקבל, לפחות מפעם לפעם, הדרכה. בנוסף, למשרד הבריאות ישנם מרכזים בכל הארץ המעניקים טיפולים פסיכולוגיים בתשלום סמלי ביותר. יחד עם זאת, קחי בחשבון, שלעיתים, בשל עומס הפניות ישנם זמני המתנה ארוכים עד תחילת הטיפול. אם תרצי, צייני את אזור מגורייך ואוכל לכוון אותך למרכז הקרוב לאזורך. אפשרות נוספת היא לפנות לקופת החולים שלך, המסבסדת חלקית טיפולים פסיכולוגים, ולבחור מטפל מתוך רשימה. ניתן, כמובן, גם לפנות לפסיכולוג באופן פרטי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

01/03/2011 | 15:44 | מאת: הודיה

ד"ר לורן מלכה יקרה,שלום! אני מודה לך מאד על ההתייחסות המפורטת מאד. תודה תודה. אני אבקש, במידה וניתן, לצור עימך קשר טלפוני(חיפשתי אותך חודשים). בברכה רבה, הודיה

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים