איבחון אוטיזם בתינוקות

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

27/01/2012 | 19:50 | מאת: רווית

נכדי בן חודש היה אפטי ביום שלישי ולכן הוא נלקח ע"י הוריו לבית חולים , הרופא שבדק אותו ראה שאישוניו כלפי מטה, ואמר שזהו אחד הסימנים לאוטיזם ושעליהם לעקוב. אנא חוות דעתם תודה רבה

28/01/2012 | 21:44 | מאת: ד"ר איריס שגב

רווית שלום, ראשית, לא ניתן להסתמך על איכות ותדירות קשר העין בלבד על מנת לאבחן אוטיזם. מעבר לתקשורת, ישנם אבני-דרך התפתחותיות לאורך החודשים והשנים הראשונות בתחומים נוספים, כגון: עצמאות, חיברות ומוטוריקה. שנית, נכון הוא שכבר בשלב הטרום-שפתי ישנם מאפיינים שונים המרמזים על איכות התקשורת של התינוק עם סביבתו. ברם, ישנם מקרים שבהם הורים לילד בספקטרום האוטיסטי מדווחים שדווקא בגיל 8 חודשים הילד יצר קשר עין, צחק עימם וחיפש אחר קשר באופן אקטיבי. לעומתם, תינוקות רבים מתפתחים בקצב מעט איטי מהנורמה, וכמובן, שאין הדבר מעיד בהכרח על לקות התפתחותית. התינוק בן חודש בלבד ומיומנויות התקשורת שלו, ביניהן גם יצירת קשר עין, עדיין בהתהוות ועתידות להתפתח בשבועות ובחודשים הבאים. שלישית, אבחנה בספקטרום האוטיסטי אינה ניתנת, על פי רוב, לפני גיל שנה וחצי. כאשר יש חשד מוקדם לעיכוב משמעותי באחד או יותר מתחומי ההתפתחות יש להמשיך לעקוב בטיפת חלב ובמידת הצורך לפנות לרופא התפתחותי/רופא ילדים/פסיכיאטר ילדים/נוירולוג ילדים. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים