אבחון

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

17/12/2011 | 15:28 | מאת: דנה

שלום, כמה נפוצה אבחנה שגויה של ילד עם קווים אוטיסטים שהיה יכול לקבל את האבחנה NOS- ובמקום מקבל את האבחנה סכיזופרניה? ידוע לי שפסיכוזה יכולה להיות קומורבידית לאוטיזם או להיות גם תוצאה מצטברת בגלל העדר כלים לפיענוח תקין של המציאות. ובכל זאת, פסיכיאטרים עושים טעויות ובייחוד כאלה שאין להם ניסיון עם PDD. מי באמת יכול לתת אבחנה מדויקת של הנושא בתחום? תודה

18/12/2011 | 19:21 | מאת: ד"ר איריס שגב

דנה שלום, בניגוד לעבר, הסיווג הפסיכיאטרי כיום מפריד באופן ברור בין האבחנות. בפרט, אם קיימת אבחנה בספקטרום האוטיסטי, אבחנה נוספת של סכיזופרניה תינתן רק אם קיימת עדות לדלוזיות (מחשבות/אמונות שווא) או הלוצינציות (הזיות) במשך חודש לפחות. אם עולה שאלה בנוגע לאבחנה מבדלת או קומורבידיות רצוי לפנות לפסיכיאטר ופסיכולוג קליני בעלי ניסיון עם הספקטרום האוטיסטי. מטעמים אתיים, לא אוכל להמליץ על אנשי מקצוע ספציפיים. תוכלי להיעזר בהמלצות הגולשים בפורומים בנושא. בברכה, ד"ר איריס שגב.

21/12/2011 | 14:38 | מאת: דנה

בין מחשבות שווא לקושי בפיענוח המציאות? הרי הרבה תכנים שמעלים אנשים אוטיסטים קשורים בקושי להבין את העקרון המנחה של הדברים. אפילו מחשבות רדיפה יכולות להיות תוצאה של קושי של קריאת כוונות האחר ואז ייחוס בטעות כוונת זדון?

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים