טיפול בחרדות

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

17/11/2011 | 17:44 | מאת: טל

שלום לכם. יש לי ילד בן 4 עם אספרגר הסובל מחרדות. הומלץ לי ע?י הגננת לקחת אותו לטיפול ריגשי. רציתי לברר מה ההבדל בין פסיכולוג שמטפל ריגשי לבין עובדת סוציאלית שמטפלת ריגשית?תודה.

19/11/2011 | 20:42 | מאת: ד"ר איריס שגב

טל שלום, אכן, יכולים להיות הבדלים בין טיפול רגשי הניתן על ידי פסיכולוג לזה הניתן על ידי עובד סוציאלי. ההכרעה באם טיפול שמעניק עובד סוציאלי הינו שווה ערך ביעילותו לזה של פסיכולוג קליני הינה מורכבת ותלויה באופי ההכשרה של העובד הסוציאלי והיקפה. פסיכולוג קליני הינו בעל תואר שני לפחות. לפיכך,בהשוואה לעובד סוציאלי בעל תואר ראשון בלבד, לפסיכולוג יש ידע רב באבחון ובטיפול, העמקה תיאורטית וכמובן, ניסיון טיפולי רחב יותר. יחד עם זאת, עובד סוציאלי קליני, בעל תואר שני, עבר הכשרה למתן טיפול נפשי. מעבר לכך, יש לזכור כי הטיפול בילדים בספקטרום האוטיסטי שונה במהותו מטיפול בילדים המשתייכים לאוכלוסיות קליניות אחרות, ומצריך הכשרה מיוחדת. לפיכך, חשוב לברר באם למטפל יש ניסיון ספציפי בעבודה עם ילדים בגיל הרך בספקטרום האוטיסטי. להרחבה בדבר אופי הטיפול הפסיכולוגי הרגשי לילדים בספקטרום האוטיסטי, ראה מאמר שכתבתי בפורום, שכותרתו: "אוטיזם: טיפול פסיכולוגי דינאמי". בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים