טיפול באוקסיטוצין

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

28/10/2011 | 06:03 | מאת: ליאורה

שלום, יש לי ילד אוטיסט בן 11, הוא סובל גם מתת פעילות של בלוטת יותרת המח, קראתי על הורמון האוקסיטוצין ועל כך שהוא יכול לעזור לילדים אוטיסטיים, האם אוכל לקבל על כך מידע? האם יש איזשהו מחקר שאפשר להשתתף בו? נראה לי מאוד רלוונטי למקרה שלנו.

29/10/2011 | 18:22 | מאת: ד"ר איריס שגב

ליאורה שלום, אכן מספר מחקרים ניסו להצביע על קשר בין רמת אוקסיטוצין נמוכה להפרעות בספקטרום האוטיסטי. המאמר האחרון שפורסם בנושא הינו מ-2010, תחת הכותרת: Promoting social behavior with oxytocin in highfunctioning autism spectrum disorders. (Elissar Andaria, Jean-René Duhamela, Tiziana Zallab, Evelyn Herbrechtb, Marion Leboyerb, and Angela Sirigu). המחקר בדק את השפעת ההורמון על 13 אנשים מבוגרים בספקטרום האוטיסטי. הניסוי הראה כי החשיפה להורמון העלתה את רמת האינטראקציה החברתית, תחושת האמון באחר וסריקת אזור העיניים של האדם עימו היו באינטראקציה. מאמר מוקדם יותר הינו: Oxytocin Affects Brain Function and Behavior in Autism in Preliminary Study (by M Busko). להלן קישור לפרסום בעברית מ-2007 ובו רשימת מאמרים נוספים לעיון: http://www.alut.org.il/download/files/leket_7.pdf בארץ, ידוע לי על ד"ר סימון שמאי צורי, מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה החוקר בנושא. נסי ליצור קשר עם החוג לבירור אפשרויות השתתפות במחקר. כמו כן, תוכלי לנסות ליצור קשר עם היחידה לפסיכיאטריה ביולוגית ,בביה"ח הדסה עין-כרם, אשר פרסמה את הקישור שלעיל. בברכה, ד"ר איריס שגב.

29/10/2011 | 18:49 | מאת: ליאורה

תודה רבה על העזרה, אשמח לעדכן אותך אם תהיינה התפתחויות

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים