קלפטומניה בילד עם אספרגר

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

22/10/2011 | 21:04 | מאת: איריס

שלום, רציתי לדעת האם נמצא בעבר קשר כלשהוא בין בעיות קשר לקלפטומניה שהחלה בנער דתי בן 15 ? תודה, אשמח לכול מידע והפניות בנושא

23/10/2011 | 14:13 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, קלפטומניה מופיעה, לעיתים, יחד עם הפרעות אחרות כגון: דיכאון, תלות באלכוהול וסמים והפרעות אישיות. לא ידוע לי על מחקרים קליניים המצביעים על קשר ספציפי בין קלפטומניה ואוטיזם. בטיפול בבעיה יש להתייחס הן לפן ההתנהגותי והן לפן הרגשי. מבחינה התנהגותית, הנער מראה קושי בשליטה על דחפים, (גניבה קומפולסיבית), יש לבחון באם הנער מודע למשמעות מעשיו וההשלכות הצפויות. כמו כן, האם קיים קושי כללי בדחיית סיפוקים או ביכולת לקבל החלטות באופן שקול? בהתאם לניתוח ההתנהגות יש לבנות תוכנית מתאימה לשינוי דפוס זה. במישור הרגשי, יש להבין את הקלפטומניה בהקשר של החוויה הנפשית שעובר הנער בתקופה זו. לפרש לעומק מה הוא בעצם "אומר" לנו דרך מעשים אלה. לדוגמא, האם חווה לאחרונה אובדן קשר משמעותי? האם חש דחוי ובאופן לא מודע, מעשיו מסמלים צורך לחמוד לעצמו "אהבה", תחושה שמשיג דרך התמלאות חומרית? מומלץ לפנות לאיש מקצוע שיסייע לנער ולהורים להתמודד עם התופעה ולהתייחס למכלול ההיבטים שצוינו לעיל. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים