התלבטות איזה אבחון לעשות לאבא בן 40?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

04/04/2019 | 07:39 | מאת: אתגר

שלום. בעלי בן 40 , לסביבה נראה רגיל אך במפגש פסיכיאטרי אחד שהיה נאמר שנראה שאו שמדובר באספרגר או הפרעת אישיות. בעלי עובד במשרה מלאה , בעל תואר ראשון. הקושי הוא בעיקר התנהגותי בבית (כולנו ״רגילים״). מתלבטת איזה אבחון כדאי לעשות? חשבנו ללכת למרפאות קשת. אך השאלה אם יש משמעות לאבחון מקיף- מה יצא לנו מזה? (לאור הנתונים שסיפקתי!) אשמח לדעת האם כדאי אבחון פסיכיאטרי בלבד או שכן צריך מרפאות קשת מורחב (שעולה פי 2 יותר)... ומה הטיפול היעיל ביותר לספקטרום במבוגר או הפרעת אישיות?

04/04/2019 | 21:44 | מאת: מרכז שיא - יהודית קדם

אתגר שלום שאלתך מאוד משמעותית שכן היא נוגעת בהתלבטות של משמעות האבחון. ושאלה זו קשורה למה הצורך של האדם / משפחה . אבחון לדעתי נועד כאשר קימת אי וודאות מציקה של " מה יש לי " והאדם רוצה לדעת האם יש שם לקשיים שלו או במצב בו רוצים למצות זכויות מול הרשויות או כאשר יש צורך במתן טיפול תרופתי ואז אבחנה היא משמעותית. יחד עם זה אם רוצים לקבל כלים לטפל בקשיים הרי איש מקצוע מנוסה ומיומן יוכל לעזור . יש לשים לב כי לעיתים אבחנה גורמת לאדם לירידה במצב רוח ואף דיכאון ולא להעצמה . כך שצריך לדעת לקראת מה הולכים ולחשוב על המשמעויות מקווה שעזרתי לך בהצלחה

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים