בדידות וחריגות חברתית מה עושים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

01/01/2019 | 10:57 | מאת: לימור

אני מעל גיל 30 לא נשואה אין לי ילדים חיי לא רעים מצד אחד,יש לי משפחה תומכת הגשמתי את כל מה שאני רוצה בזכות משפחתי רק דבר אחד חסר לי וזה חברים. אני ניסיתי טיפולים פסיכולוגים וכאלה אבל זה לא הלך. בעבר כן היו לי מלא חברים אני לקוית למידה מהמסגרות שהייתי בהם אבל שוב המסגרות האלה לא התאימו לי והחלטתי לעזוב. עברתי גם טראומה אישית שבהם נותק הקשר ביני לבין החברים הקודמים והם התהפכו במאה שישים מעלות ולא יצרו איתי קשר גם שהתקשרתי לחלק מהם זה לא היה אותו דבר וחלק מהטלפונים כבר אבדו לי. אני יושבת רוב הזמן בבית מדוכדכת בודדה ורציתי לשאול עם אתם יכולים להמליץ לי על אתר אולי להעביר אותי דרך קישור לאתר שעוסק בדברים האלה כדי לקרוא על הבעיה איך להתמודד? אולי אתם מכירים ספרים שיכולים לעזור לי בנושא? ובקשר לטיפול רציתי לשאול איזה אנשים מטופלים אצלכם ומה עושים, ובמקביל אדבר שוב עם הרופאת משפחה שלי אבל קודם כל רציתי לקרוא על הנושא עוד פעם לראות עם באמת מתאים לי גם לדעת מטעם מי אתם? ומה זה שיא קשר? אני ממש מודה לכם מקווה שתענו לי שוב אני לקוית למידה אשמח לעזרה בפורום גם לגבי ספרים או קישור בפורום בנושא של בדידות חברתית עם לקות למידה או בכלל ספרי פסיכולוגיה מותעמים. אני מודה לכם שנה אזרחית נפלאה לכולכם

01/01/2019 | 10:59 | מאת: לימור

אין לי לקות למידה קשה אלא מאוד קלה ועשיתי צבא. רק שתדעו. תודה רבה

18/01/2019 | 18:32 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

היי אני פחות חושבת שספרים הם הדרך ליצור חברויות אלא יותר כניסה למסגרות מתאימות והתנסויות פרקטיות ביצירת קשרים שיגבירו ביטחון עצמי. כל זאת תוך ליווי איש טיפול שיעזור להתמודד עם המצבים החברתיים שלעתים קשים לאנשים בודדים . מרכז שיא הנו שירות פרטי שעוזר לאנשים בתחום תעסוקתי, זוגי/ חברתי, יציאה לחיים עצמאיים ומיצוי זכויות www.ckesher.com בהצלחה

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים