אשמח לקבל עזרה ב-2 דברים חשובים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

26/06/2017 | 20:29 | מאת: אימא

שלום, שאילה ראשונה: הילד שלי בין 11 שנים, מוגדר PDD, עצמאי, מדבר ומתקשר, לומד בחינוך מיוחד. בזמן האחרון, הילד שלי הפך כ"כ לילד איפולסיבי. בלי סוף רץ מפינה לפינה, מנפנף המון, מחבק בלי סוף, מדבר לבד, עושה דווקה. מדובר בילד מאוד רגיש ועדין, ילד אוהב את כולם, לא אלים, ללא התקפי זעם. מה אפשר לעשות? מי מה זה יכול להיות? שאילה שנייה: הילד שלי עושה כל מה שהילדים אחרים מבקשים ממנו, גם אם הוא ממש ךא רוצה. על שאילתי, למה? עונה: "לא רוצה שהילדים יצעקו עליו או יכאבו לו". בזמן האחרון, כאשר מדבר עם עצמו, אני שומעת ממנו בדיבר חזק (צועק) " דניאל, שב" ומושך לעצמו שיער. לא מזמן היה מקרה שהילד שלי הרגיש מאוים מכוווולם (קטנים וגדולים). כל אחד כשעבר על ידו, הילד שמר מרחק. אין עם מי לדבר במסגרת של הילד, כל התלונות של הילד שלי, הם אומרים זה לא היה. להמרות, שהילד שלי לא ב 100% יודע לספר נכון, לא מאמינה להם, בגלל, כשהילד שלי בתחילת השנה, סיפר לי שסעיד נועלת אותו, שמדריכה אחרת (לא שייכת לכיתתו בכלל) מרביצה לו בכתף, בכה (לא רצה לביה"ס), עשה פיפי וצרכים בתחתונים, היה חסרי תאבון ו...., הצוות אמר לי "זו הצגה על ידך, אין אלימות בביה"ס". איך לעבוד עם הילד, על - אני שלו? אשמח מאוד, לקבל עזרה ב - 2 שאילות. תודה וסליחה

29/06/2017 | 10:38 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

היי יכול להיות שיש קשר ביין 2 המצבים שאת מתארת . לדעתי הבן משדר מצוקה כלשהיא שבאה לידי ביטוי בהתנהגויות שאת לא רגילה להן . להרגשתי גם תחושת הבטן שלך היא שהוא במצוקה . לכן עלייך לפנות לאיש מקצוע בתחום שיכול לתקשר עם הבן ולהבין מה עובר עליו והאם מצוקותיו הם תרחישים שבמציאות או בעולמו הפנימי . את יכולה להתקשר אלי ליותר פרטים יהודית קדם MSW 052-5517198

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים