אבץ וסטאטינים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

04/07/2013 | 13:32 | מאת: ויטמינצ'יק

שלום רב, בת 40 מטופלת בסימבסטאטין להורדת כולסטרול. קראתי שהאבץ עלול להגביר השפעת התרופה. האם זה נכון? רציתי לדעת האם יש אפשרות ליטול אבץ פיקולינט ביחד עם הטיפול להורדת כולסטרול? תודה מראש.

שלום, אין הנחיה ליטול אבץ בכדי לסייע לטיפול הסטטינים. בכל מקרה לא הייתי ממליצה על מינונים גבוהים מידי של אבץ, להישאר בטווח ההמלצות (11 מ"ג ליממה לערך) ובכל מקרה לא לעבור את הגבול העליון של 40 מ"ג. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

14/07/2013 | 13:21 | מאת: ויטמינצ'יק

שלום לך, תודה על התשובה. אני נוטלת אבץ לחיזוק השיער והציפורניים. רציתי לוודא שאין בעיה להמשיך בכך בזמן הטיפול להורדת כולסטרול ע"י סטאטינים. האם אין בעיה/ריאקציה בין הסטאטינים לבין האבץ?

מנהל פורום תוספי תזונה