היי גלי, שאלה לגבי תוסף סידן.

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

15/05/2013 | 15:34 | מאת: רן

חג שבועות שמח! עם כל הארוחות החלביות ברוח החג,אני בן 25 ולא אוכל חלב על מוצריו מאז שאני זוכר את עצמי. בתפריט היומי שלי לא קיים חלב/גבינות וכו'. אני מתאמן באופן יומיומי ולאחרונה קראתי שהצריכה היומית המומלצת היא 1000מ"ג סידן ליום. אני לא מאמין שאני מגיע לכמות הזאת מחזה עוף/דגים וכו'. האם כדאי לי להשתמש בסידן כטבליות? ואם כן איזה הכי מומלץ? תודה רבה!

שלום רן, מי שלא מגיע להמלצות אכן מומלץ שישלים את החוסרים באמצעות תוסף סידן. יש מספר סוגים של תוספי סידן (קרבונט/ציטראט)שנספגים אך חשוב להתייחס לאופן הנטילה בכדי להטיב את הספיגה. בנוסף, בכדי לבדוק את המינון המומלץ ולבצע את ההתאמה המיטבית יש לבצע הערכה של כמות הסידן בתזונה אצל דיאטנית. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה