עזרה באבחון פטריה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

21/06/2011 | 08:43 | מאת: מה עושים

שלום. בעיה ששבה וחוזרת כבר הרבה זמן- כמעט תמיד לאחר קיום יחסי מין [מוגנים או לא מוגנים- בכל אופן עם פרטנרים נקיים] מופיעים תסמינים דמויי פטריה.. כגון- גרדת, הפרשות מוגברות ולעיתים צהבהבות . רציתי לדעת האם זה הגיוני שלאחר קיום יחסי מין חוזרת התופעה באופן קבוע ומה ניתן לעשות? האם נידונתי לשימוש במשחות אגיסטן באופן קבוע לאחר יחסי מין? תודה, המוטרדת

21/06/2011 | 14:58 | מאת: זוהר סער

שלום לך, בדקי האם את סובלת מהתסמינים הבאים: הפרשת יתר וגינלית (דמויות "קוטג'"), תחושת גרד וצריבה בלתי נעימה סביב פתח הנרתיק, במיוחד בזמן מתן השתן, אדמומיות ונפיחות באזור הפות והנרתיק, הפרעה בקיום יחסי מין ולעתים התפשטות סביב אזור פי הטבעת. אם כן ייתכן כי את סובלת מקנדידה. כטיפול, אני ממליצה לך להקפיד על תזונה מיוחדת למיגור פטריות. על התפריט להיות מותאם לכל מטופל על פי מצבו הבריאותי, סוג וחומרת הקנדידה. חשוב לשמור על תפריט מאוזן ככל שניתן ולכן כדאי להיוועץ באיש מקצוע. לאורך תקופת הטיפול יש להקפיד על תזונה מתאימה: להוריד מהתפריט סוכרים, קמח לבן, שמרים, מתוקים, משקאות קלים, קפאין, סיגריות, בשרים מעובדים או משומרים, חומרים משמרים, שימורים וגבינות. פירות: בחודש הראשון לטיפול לאכול רק תפוחי עץ, מהחודש השני ניתן להעלות בהדרגה תפוחי עץ, אגסים. חיזוק מיקרופלורה חיובית של מערכת העיכול והנרתיק הינו חיוני ובעל יכולת לשקם את אוכלוסיית חיידקי המעי והנרתיק, וכמובן לדכא שגשוג קנדידה. לכן המוצר "ביו פימייל" חשוב למהלך הטיפול. אני ממליצה לך בנוסף לנטילת פומית של התוסף, כמוסה 1 ביום להחדרה ואגינאלית לפני שינה עד לחלוף התסמינים. בנוסף לטיפול בביו פימייל אני ממליצה לך על כמוסות שמן אורגנו של חברת סולגאר. לשמן אורגנו פעילות אנטי-פטרייתית ישירה: נטילת חומרים טבעיים וצמחי מרפא הפועלים לחיסול הקנדידה הם חלק בלתי נפרד מהטיפול. לקריאה נוספת על שמן אורגנו: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=290&sng=1 אופן שימוש:3 כמוסות ביום, עם הארוחות. חשוב לזכור כי טיפול בקנדידה הינו טיפול ארוך טווח ודורש סבלנות רבה. לקריאת מידע נוסף על קנדידה: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=153&ArticleID=87 בכל מקרה רצוי לגשת לבדיקת רופא לאבחון מדויק של הבעיה. בברכה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה