יש לי דלקת בנרתיק

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

20/06/2011 | 23:46 | מאת: נעמה

יש לי דלקת בנרתיק כבר יותר מידי זמן והייתי רוצה לדעת אם יש טיפולים טיבעיים שיכולים לעזור. תודה

21/06/2011 | 14:55 | מאת: זוהר סער

נעמה שלום, וגיניטיס היא דלקת בקרום הרירי של הנרתיק, שסובלות ממנה כ-10% מהנשים. באופן נורמלי, הנרתיק מאוכלס במושבות של אורגניזמים מסוגים שונים אשר אינם מחוללים מחלות; החיידקים הידידותיים שוכנים באופן טבעי ונורמלי בנרתיק ודואגים לשמירת הסביבה החומציות של הנרתיק, ורק כאשר מופר האיזון באזור זה, מתקשרים האורגניזמים השונים לזיהום. תסמינים: o דלקת בנרתיק המקושרת לחוסר איזון הורמונלי מלווה ביובש, גירוי, גרד, תחושת צריבה, הפרשות, דלדול רירית הנרתיק וכאבים בעת קיום יחסי מין. o דלקת אלרגית של הנרתיק מאופיינת בכאב ובתחושת עקצוץ. o דלקת זיהומית של הנרתיק מלווה בתסמינים כמו כאב והפרשות קבועות מהנרתיק, בעלות ריח וצבע לא אופייניים – התלויים בסוג מחולל המחלה. החמרה בדרך כלל מתרחשת לאחר קיום יחסי מין או בזמן הדימום הווסתי. מתח ומצבים רגשיים עלולים להחמיר תסמינים של דלקת נרתיקית ולהוביל להישנותם של זיהומים. טיפול במגע, רפלקסולוגיה, מדיטציה או כל טיפול אחר המסייע בהפגת מתחים, חשוב כחלק מהטיפול השלם באישה הסובלת מדלקות בנרתיק. כמו כן, מומלץ לצמצם את החשיפה לחומרים כימיים הגורמים לגירוי, כדוגמת בושם, סבונים, תחבושות או טמפונים מבושמים ונייר טואלט צבוע או מבושם. המלצות לתזונה נכונה: מומלץ להעשיר את התזונה בירקות ופ?רות, העשירים בנוגדי חמצון והתורמים לבריאות מערכת החיסון. רופאים סבורים כי אלרגיה למזון היא בין הגורמים לדלקות חוזרות בנרתיק. לכן רצוי להימנע מגורמים אלרגניים, ובהם חיטה, מוצרי חלב, קפאין, חומרים משמרים ובשר אדום. כמו כן, הפחתת סוכר והימנעות משמרים חשובות למניעת התפתחות זיהום פטרייתי בנרתיק. סיבה חשובה נוספת להימנעות מסוכר היא יכולתו להחליש את תפקוד מערכת החיסון. בנוסף אני ממליצה לך על תוסף תזונה בשם "שמן אורגנו פראי". לשמן אורגנו פראי תכונות קוטלות חיידקים והוא משמש לטיפול בזיהומים פטרייתיים מכל הסוגים, לרבות סוגי הקנדידה השונים, בלא פגיעה בפלורה החיובית של הנרתיק. בנוסף, לשמן אורגנו פעילות אנטי-חיידקית חזקה, וראוי לציין כי במקרים רבים אורגנו נמצא יעיל יותר מאנטיביוטיקה. הנחיות: 2 כמוסות ביום, עם הארוחות. להקלה מקומית אני ממליצה לך על מוצר בשם ביו פימייל של חברת סופהרב-פורמולה פרוביוטית ייעודית לנשים המכילה למעלה מ-10 מיליארד חיידקים ידידותיים. מיועדת לטיפול ולמניעת קנדידה, זיהומים ,דלקות ופטרת בנרתיק. לקריאה על המוצר: http://www.supherb.co.il/%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%93%D7%94 אופן שימוש: ביו פימייל: כמוסה 1 ביום להחדרה ואגינאלית לפני שינה עד לחלוף התסמינים. לחלופין ניתן לטבול טמפון ביוגורט , לפתוח כמוסת ביו פימייל ולפזר את תוכנה על היוגורט. יש להחדיר את הטמפון לנרתיק ולהוציאו כעבור שעתיים-שלוש. בנוסף כמוסה 1 ביום לבליעה. בריאות שלמה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה