ברזל תוספים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

16/03/2013 | 20:08 | מאת: אדי לויאן

שלום אני מעוניין להעלות את רמת הברזל שלי ע"י תוסף ברזל 25 מ"ג בבדיקות האחרונות : hb13.1 hct40.14 mch25.3 mchc32.5 mcv 78.0 האם זה נחשב לאנמיה קלה המחסור המועט הזה בברזל ? הסיבה הנוספת שאני מעוניין בברזל היא שאני חושד שזה גורם לי לנשירת שיער - האם יש קשר בין מחסור בברזל לבין נשירה ? האם כל התוספים הם זהים מבחינת האפקטיביות למרות ההבדלים במחיר ? והכי חשוב - האם אני יכול לקחת לא כל יום את התוסף , נניח- 2-3 בשבוע בימים קבועים וזה בכל זאת יועיל ? (הבנתי שעלול להיות נזק בעודף בברזל בגוף לגברים אם אקח על בסיס יומי ) באיזה דרך מומלץ לקחת את תוסף הברזל ?(היתכן שעם מזון שמכיל ויטמין סי שמעתי פעם) אילו מזונות מכילים כמויות רבות של ברזל שהיית ממליץ לי לאכול ? בתודה

שלום אדי, המוגלובין 13.1 הינו ערך נמוך לגברים, גם ערך ה-mcv נמוך במקצת. לפי הערכים הללו ניתן להבחין בחסר בברזל, אך יש להתייחס גם לערכי הפריטין והטרנספרין בשביל לקבל תמונה מלאה. אכן יש קשר בין מחסור בברזל לנשירת שיער. ההעדפה מבחינת תוסף היא נטילת יום-יומית אך במינונים שאינם גבוהים (18 מ"ג ליום). כמובן שיש גם להתייחס לתזונה שלך, האם אתה צורך בשר או לא. מזונות עשירים בברזל הנם בשר בקר, איברים פנימיים, הודו. מקורות צמחיים מכילם ברזל בעל יכולת ספיגה נמוכה יותר. המקורות הצמחיים הנם: עלים ירוקים, אגוזים וקטניות. תוסף עדיף לקחת לאחר האוכל (ארוחה לא חלבית) כאשר החומציות בקיבה גבוהה יותר. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה