חוסר פוספט (זרחן) בדם

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

12/03/2013 | 08:41 | מאת: עומרי

שלום, אני בן 20 שוקל 80 קג. בבדיקות דם כלליות מצאו לי חוסר בפוספט 1.0 והנורמה היא2.5-5 עשיתי בדיקות בלוטת התריס ויצא תקין, יש לציין שעשיתי את הבדיקות בגלל הרגשה ממושכת של כאבים בכל בגוף חולשה וחוסר ריכוז גבוהה. לקחתי במשך עשרה ימים תוסף קלצינס ואני מרגיש שיפור משמעותי במצבי, מה לעשות עכשיו? האם הפוספט יירד אחרי שהפסקתי עם התוסף או שהוא ישאר מאוזן?

שלום עומרי, יש מספר סיבות לרמות נמוכות של זרחן, ביניהן חסר בויטמין D, נטילת סטרואידים, מחלות עצם, תת תזונה, סוכרת ועוד. אין לי אפשרות לדעת כיצד התוסף השפיע על רמות הזרחן ולמשך כמה זמן ליטול אותו. אך תקופה של 10 ימים הנה פרק זמן קצר בכדי לשפר את בדיקות הדם. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה