האם שמן ממרווה מרושתת ממלא את הצרכים באומגה 3 ?

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

23/12/2012 | 13:29 | מאת: ליאורי

שלום-- מטפלים אלטרנטיביים טוענים ששמן של מרווה מרושתת ממלא את צרכי הגוף באומגה 3 ושהוא טוב יותר מאומגה 3 מדגים. הרופא שלי אומר שזה לא נכון. מי הצודק ולמה ? איך יודעים שהשמן איננו מכיל מתכות כבדות ושאר צרות ? תודה ליאורי

23/12/2012 | 17:33 | מאת: אביבה דייגי

ליאורי שלום! הרופא שלך צודק ואומגה 3 ממקור של מרווה אינו נמצא יעיל במחקרים קליניים, לעומת את אומגה 3 אשר מופקת מהדגים הוכחה יעילותה במחקרים רבים. לגבי תכולת תוסף התזונה שקונים, ממליצה לך לבקש מהחברה שאתה קונה את הנחיות היצרן שבהם רשום את המדדים של תכולת המתכות(בעיקר כספית) כמו כן, תוכל ליצור קשר עם חברתינו ולקבל פרטים נוספים בנוגע לאומגה 3. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

24/12/2012 | 09:47 | מאת: ד"ר אנה ארוניס

הרופא צדק, שמן מרווה (צ'יה) אמנם מכיל חומצות אומגא-3, אך הן קצרות יותר מאשר בשמן דגים. הגוף הופך אותן לארוכות, כמו של שמן דגים, ביעילות נמוכה מאוד, עד 5% בלבד. ולכן מקור של דג הוא טוב יותר מאשר מקור צמחי. ד"ר אנה ארוניס, מדענית ראשית בחברת פראנה

24/12/2012 | 09:49 | מאת: ד"ר אנה ארוניס

חומצות אומגא-3 ממקור צמחי קצרות יותר מאשר בשמן דגים. הגוף הופך אותן לארוכות, כמו של שמן דגים, ביעילות נמוכה מאוד, עד 5% בלבד. ולכן מקור של דג הוא טוב יותר מאשר מקור צמחי. ד"ר אנה ארוניס, מדענית ראשית בחברת פראנה

מנהל פורום תוספי תזונה