זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

22/12/2012 | 13:43 | מאת: אדית

שלום איני אוכלת דגים ולא לוקחת תוספי מזון האם אוכל לקבל אומגה 3 אם אטחן זרעי פשתן? אבקש לדעת מהיא הכמות המומלצת ליום של זרעי פשתן על מנת לקבל את הכמות הרצויה של אומגה 3 האם כדאי להעדיף את זרעי צ'יה ? מה דעתך? אדית

23/12/2012 | 11:33 | מאת: אביבה דייגי

אדית שלום! 100 גרם של זרעי פשתן מכילים כ-22.8 גרם חומצת שומן אומגה 3 מסוג ALA, הבעיה היא שהגוף כמעט ולא יודע להמיר את ALA ל- DHA וEPA אשר הן בעלות השפעה חזקה יותר על גוף האדם וזאת משום שהן נכנסות מהר יותר לפלסמה ולממברנות התא. על מנת לקבל את האפקט המתאים שמתקבל באמצעות צריכת DHA וEPA יש צורך בכמויות מאוד גדולות של ALA, אך הבעיה היא שצריכת כמויות גדולות של ALA משמן פשתן, עלולה לגרום לשילשול ולעליה ברמת הסוכר בדם. לסיכום, אם את אוהבת דגים אני ממליצה לך לצרוך 2 מנות דג בשבוע אשר מכילות אומגה 3 (כגון דג סלומון וסרדינים), אם אינך אוהבת דגים יש לשקול לצרוך תוסף של אומגה 3 בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

23/12/2012 | 11:47 | מאת: אביבה דייגי

אדית שלום! סליחה אך רק עכשיו שמתי לב כי רשמת שאינך צורכת דגים ותוספי תזונה. קשה מאוד, עד בלתי אפשרי להגיע להמלצות האומגה 3 ללא דגים וללא תוספי תזונה. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

מנהל פורום תוספי תזונה