קנדידה חוזרת כל חודשיים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

26/05/2011 | 00:15 | מאת: אור

שלום, אשמח לייעוץ כיצד ניתן לטפל בקנדידה שנוטה להופיע אצלי כל חודשיים -שלושה בשנה האחרונה.בשנה האחרונה עברתי סטסרס, אולם סבלתי מקנדידה גם לפני, רק שזה היה מאוד נדיר. כל פעם שאני באה לרופא הוא נותן לי מרשם של אנטיביוטיקה+נרות לטיפול,אבל זה פותר את הבעיה רק לאותה הפעם שמופיעה הפטרייה ולא מונע חזרה נוספת.בנוסף, אני נוטלת פרוביוטיקה ביופימייל מסופרהרב, פעם ביום עם הארוחה,בהמלצת הרופא. לאחר הטיפול האחרון (לפני חודשיים) היו לי הפרשות לא רגילות אך לא פניתי לרופא. לא יודעת אם זה קשור להופעה חוזרת של קנדידה.. איך ניתן למנוע הופעה חוזרת של קנדידה? זה נורא פוגע באיכות החיים ויוצר חוסר נוחיות ותסכול! אודה להתייחסותכם !!

לקריאה נוספת והעמקה
26/05/2011 | 10:59 | מאת: זוהר סער

אור שלום, פטריית הקנדידה שוכנת במערכת העיכול אצל כל בני האדם וכאשר מערכת החיסון נחלשת (למשל במצבי סטרס, כפי שציינת) מתחילה הפטרייה הזו להתרבות במהירות ולייצר רעלנים המפריעים לתפקודים גופניים רבים. התרבות יתר של קנדידה מחוללת מגוון רחב של תסמינים ומערבת מערכות גוף רבות. הקנדידה הנרתיקית יכולה לגרום לסימפטומים הבאים: הפרשת יתר וגינלית (דמויות "קוטג'"), תחושת גרד וצריבה בלתי נעימה סביב פתח הנרתיק, במיוחד בזמן מתן השתן, אדמומיות ונפיחות באזור הפות והנרתיק, הפרעה בקיום יחסי מין ולעתים התפשטות סביב אזור פי הטבעת. אם את אכן סובלת מסימפטומים אלה, קרוב לוודאי שהקנדידה חזרה. כטיפול, אני ממליצה לך להקפיד על תזונה מיוחדת למיגור פטריות. על התפריט להיות מותאם לכל מטופל על פי מצבו הבריאותי, סוג וחומרת הקנדידה. חשוב לשמור על תפריט מאוזן ככל שניתן ולכן כדאי להיוועץ באיש מקצוע. לאורך תקופת הטיפול יש להקפיד על תזונה מתאימה: להוריד מהתפריט סוכרים, קמח לבן, שמרים, מתוקים, משקאות קלים, קפאין, סיגריות, בשרים מעובדים או משומרים, חומרים משמרים, שימורים וגבינות. פירות: בחודש הראשון לטיפול לאכול רק תפוחי עץ, מהחודש השני ניתן להעלות בהדרגה תפוחי עץ, אגסים. חיזוק מיקרופלורה חיובית של מערכת העיכול והנרתיק הינו חיוני ובעל יכולת לשקם את אוכלוסיית חיידקי המעי והנרתיק, וכמובן לדכא שגשוג קנדידה. לכן המוצר "ביו פימייל" חשוב למהלך הטיפול. אני ממליצה לך בנוסף לנטילת פומית של התוסף, כמוסה 1 ביום להחדרה ואגינאלית לפני שינה עד לחלוף התסמינים. בנוסף לטיפול בביו פימייל אני ממליצה לך על כמוסות שמן אורגנו של חברת סולגאר. לשמן אורגנו פעילות אנטי-פטרייתית ישירה: נטילת חומרים טבעיים וצמחי מרפא הפועלים לחיסול הקנדידה הם חלק בלתי נפרד מהטיפול. לקריאה נוספת על שמן אורגנו: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=290&sng=1 אופן שימוש:3 כמוסות ביום, עם הארוחות. חשוב לזכור כי טיפול בקנדידה עלול לגרום לתחושה כללית ירודה המתבטאת בחולשה, עייפות ושינוי במצב ברוח. לקריאת מידע נוסף על קנדידה: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=153&ArticleID=87 בריאות שלמה, זוהר סער

28/05/2011 | 23:55 | מאת: אור

זוהר שלום, ותודה רבה על התשובה המהירה והעניינית! אני סובלת מקנדידה נרתיקית,וחלק מהסימפטומים שתיארת. הסימפטומים האלה חוזרים ונישנים כל חודשיים שלושה, מה שנורא מתסכל ופוגע באיכות החיים. ברצוני למנוע שגשוג של הפטרייה והסימפטומים החוזרים. לכן,יש לי כמה שאלות בעקבות המענה שלך: 1- כרגע אני שוב סובלת מהסימפטומים של הפטרייה הנרתיקית, ועדיין לא נטלתי אנטיביוטיקה ולא נרות, אלא שטיפה וגינלית (מיםעם חומץ) בלבד.האם בעזרת פרוביוטיקה ושמן אורגנו ניתן לטפל בפטרייה והסימפטומים הקיימים? 1-המלצת על חדירה וגינלית של הכמוסה הפרוביוטית מביו פימייל. האם ניתן להחדיר את הכמוסה לתוך הנרתיק יחד עם הקפסולה (המעטפת) ,או שיש לפתוח אותה קודם? 2- הדיאטה שהמלצת עליה- האם כל דיאטן ידע להמליץ לי על הדיאטה המתאימה למניעת שגשוג הקנדידה או רק אלה שמתמחים בזה? 3-המלצת להמנע מסוכרים וקמח לבן בתפריט.חוץ מסוכרים פשוטים, האם עלי להמנע גם מפסטה ואורז לבן? הרי כל פחמימה מורכבת מתפרקת לגלוקוז בסופו של דבר. והאם לא בכל פרי (כולל תפוחי עץ שהמלצת) יש את סוכר הפרוקטוז? 4- כמה זמן יש להקפיד על התפריט? תודה מראש על התייחסותך!!!

29/05/2011 | 10:41 | מאת: זוהר סער

אור שלום, אכן ניתן לטפל בפטריה בעזרת ביו פימייל ושמן אורגנו כפי שהמלצתי. ביו פימייל- בנוסף לנטילת פומית של התוסף, כמוסה 1 ביום להחדרה ואגינאלית לפני שינה עד לחלוף התסמינים. שמן אורגנו- 3 כמוסות ביום עם הארוחה. להלן תשובותיי: 1.את כמוסת הביו פימייל יש להחדיר בשלמותה לנרתיק לפני השינה. אין צורך לפתוח את הכמוסה כיוון שהמעטפת מתפרקת בעצמה. כמו כן ניתן גם לפתוח את הכמוסה ולפזר אותה על טמפון עם יוגורט. במקרה זה יש להוציא את הטמפון כעבור שעתיים –שלוש . 2.על תפריט תזונה לקנדידה יוכל להמליץ לך כל תזונאי או נטורופת. 3.לפסטה פשוטה ולאורז לבן ישנו ערך גליקמי גבוה יחסית לדגנים מלאים , מה שגורם לעליה חדה יותר ברמת הגלוקוז בדם. כאשר מקפידים על תזונה עם ערך גליקמי נמוך (דגנים מלאים למשל), יהיה פחות גלוקוז חופשי בדם ולקנדידה יהיה קשה לשגשג. אני ממליצה לך להעדיף אורז מלא ואם כבר פסטה, עדיף מחיטת דורום (למרות שבשלב ראשון עדיף להימנע מחיטה ומוצריה שלה ערך גליקמי גבוה באופן יחסי). תפוחי עץ ואגסים מכילים יחסית מעט סוכר פירות ביחס לפירות אחרים ובכל זאת במקרה שלך אני ממליצה לך להימנע מהם במהלך החודש הראשון. 4.שמירה על תפריט מתאים צריכה להיות בליווי מטפל ובהדרכתו הצמודה .הוא יוכל לשנות לך את התפריט בהתאם למצבך . ככלל, הקפדה על תזונה תואמת קנדידה הינה תהליך ארוך ויכול לקחת שלושה חודשים בממוצע. כמובן שכל אדם מגיב באופן אינדיבידואלי ויש לעקוב אחרי מצבך ולשנות את התפריט אם יש צורך בכך. בהצלחה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה