קומפלקס בי

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

11/07/2012 | 16:48 | מאת: תמי

שלום, אני בת 34, בריאה, לא נוטלת תרופות ותוספים. יש לי קוצר נשימה כבר מספר חודשים המלווה אותי רב שעות היום (מלבד בשינה). אין ממצאים גופניים לכן ככה"נ על רקע נפשי (אין ולא היו התקפי חרדה). קראתי שאנשים שחווים סימפטומים זהים לאורך שנים שקומפלקס בי מסייע להם (לחיזוק מערכת העצבים). האם כדאי לנטול? באיזה מינון? ולכמה זמן? ויטמינים אחרים שיש לצרוך יחד עם קומפלקס בי? האם יש חשש מעודף של הויטמין והאם אני צריכה לשנות משהו בתזונה לשם כך? תודה רבה

11/07/2012 | 19:36 | מאת: אדווה היימן

אמנם חסרים בקבוצת ויטמיני B עלולים לגרום לפגיעה במערכת העצבים - אבל הסימפטומים הם לא קוצר נשימה אלא יותר תופעות חולשת שרירים עד כדי שיתוקים. לכן אני לא מעריכה שקומפלקס בי יעזור במקרה שלך. לי אישית לא ידוע מהמחקר על תוסף כלשהו שיכול לעזור למצבי חוסר נשימה. אם אצלך מצבים אלו באים אמנם מלחץ נפשי כפי שאת חושבת - הייתי מנסה דווקא את הכיוון של אומגה 3.

11/07/2012 | 19:58 | מאת: תמי

תודה על תשובתך. האם יש מניעה לנסות בי קומפלקס לחודש-חודשיים?

מנהל פורום תוספי תזונה