נפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

28/02/2012 | 20:51 | מאת: מאי

שלום, שמתי לב לתופעה שקוראת לי לאחרונה והיא תחושת נפיחות בבטן והבטן מתנפחת מאוד. שמתי לב שזה קורה לי אחרי שאני שותה חלב. למשל לפני שעה אכלתי ארוחת ערב שכללה 100 גרם גבינת ריקוטה, גביע וחצי של הלבן "גיל" ושתיתי כוס גדולה של נס על בסיס מים עם מעט חלב. אחרי שגמרתי עם הנס הרגשתי בטן נפוחה מאוד. הארוחה לא כללה שום ירק או סיבים או לחם רק מה שצינתי וקודם לארוחה הבטן היתה שטוחה לגמרי וגם ככה לא אכלתי הרבה במהלך היום כך שזה לא שהיא נפוחה כי אכלתי הרבה למרות שזאת ההרגשה כאילו אכלתי סלט גדול והבטן נפוחה. שאלתי היא: 1- האם תופעה זו מתפריט זה שציינתי יכול להעיד על רגישות ללקטוז? 2- האם יש בדיקה שאוכל לבצע לראות אם אני רגישה ללקטוז ואם כן אז ממי מבקשים? 3- האם יש מוצרי חלב ללא לקטוז? כי חוץ מחלב דל לקטוז שיש בסופר לא מצאתי מוצרי חלב ללא לקטוז. 4- האם מוצרי גבינה מסויה גם מכילים לקזוט? 5- אולי אני רגישה לגלוטן? איך אוכל לבדוק זאת? 6- מה אוכל לעשות כדי להקל על תחושת הנפיחות? 7 - אילו מוצרי מזון מקילים על נפיחות או מונעים נפיחות בבטן? תודה תודה רבה

29/02/2012 | 15:24 | מאת: זוהר סער

שלום רב, יש סיכוי גדול שאכן מדובר בחסר באנזים הלקטאז המפרק לקטוז (שהינו סוכר החלב). חסר זה יכול בהחלט להביא לתופעות שאת מתארת המוגדרות גם כאי סבילות או כרגישות ללקטוז (זו אינה אלרגיה לקזאין החלב שהינו חלבון החלב כי אם קושי בפירוק סוכר החלב). ישנם מוצרי חלב שמכילים מעט לקטוז (גבינה צהובה למשל) אך אין מוצרי חלב ללא לקטוז בכלל. במוצרי סויה אין לקטוז. ישנה בדיקה לרגישות ללקטוז ולגלוטן, את צריכה לפנות לרופא שלך ולבקש. אך הדבר הפשוט ביותר הינו להפחית את מינון האכילה של מוצרי החלב בשלב הראשון ולקחת תוסף תזונה שנקרא לקטאז 3500באופן הזה את מאזנת את כמות האנזים ביחס לכמות מרכיבי החלב שאת צורכת. מידת האיזון תלויה בניסוי וטעייה. במידה ונטילה של לקטאז כחצי שעה לפני ארוחה חלבית הפחיתה מהנפיחות כנראה שמדובר ברגישות ללקטוז. בכל מקרה כדאי לבדוק אם ישנן רגישויות נוספות. הגלוטן למשל הוא חלבון החיטה, נפיחות, גזים ושלשולים אחרי אכילה של מוצרי חיטה תרמז יותר על רגישות לגלוטן. אני ממליצה גם על נטילה של פרוביוטיקה העוזרת להפחית גזים ונפיחות ומייעלת תהליכי עיכול. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=240&ArticleID=390&sng=1 http://www.solgar.co.il/?CategoryID=238&ArticleID=382&sng=1 לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה