כורכום, זרעי פשתן וזרעי צ'יה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

29/01/2012 | 22:14 | מאת: עדנה

שלום רב, אינני בטוחה ששאלותיי מתאימות לפורום הזה העוסק בתוספי תזונה . היות והגעתי לכאן בכול זאת אשאל ואשמח מאוד לקבל תשובות. 1.מהו המינון היומי הנכון (לאדם מבוגר) של תבלין הכורכום? 2. מהו המינון היומי הנכון לזרעי פשתן טחונים? 3. מהו המינון לזרעי צ'יה ? האם צריך לטחון את זרעי הצ'יה לפני האכילה כדי להפיק ממנו תועלת מירבית? 4. במה יש יותר אומגה 3 : בזרעי פשתן או בזרעי צ'יה? תודה מראש

30/01/2012 | 14:06 | מאת: זוהר סער

שלום רב, אנסה לענות לך כמיטב יכולתי ובהתאם לזמינות המידע המקצועי בנושא: 1. אינני מכירה מינון נכון של תבלין הכורכום. מקובל להכניסו כתבלין למזונות שונים ובמידת התיבול שאת אוהבת. אם כוונתך לתוסף תזונה של כורכום המכיל מיצוי של כורכומין (רכיב פעיל) אזי מינון של 2 ג' (2 כמוסות של 1000 מ"ג) הינו מינון מספק לאדם בוגר אשר אינו נוטל תרופות מרשם. תרופות מסויימות ומצבים רפואיים מסויימים דורשים התאמת מינון ספציפית. 2. זרעי פשתן טחונים מספקים אומגה 3 וסיבים, כמות הסיבים הכוללת ליום צריכה להיות 20 גר' מכל המזונות. אינני יודעת כמה סיבים את צורכת ממזונות אחרים אך נראה לי ש 1-2 כפות ליום הינן כמות מספקת של סיבים ממקור אחד (1 כף פשתן טחון מכילה 7 גרם ובהם 2 גרם סיבים). 3. גם זרעי פשתן וגם זרעי צ'יה מומלץ לטחון בסמוך לאכילה כדי להפיק תועלת מירבית. 4. שני המקורות עשירים באומגה 3, אינני יודעת מי יותר אך ניתן לשלבם לסירוגין או במקביל בתזונה. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה