קנדידה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

22/04/2011 | 17:48 | מאת: תמרה

שלום לך לאור ריבוי דלקות בשתן שאני לוקה בהם בחצי שנה האחרונה.מטופלת בסוגים שונים של אנטיביוטיקה שלא עוזרת.מקבלת פטריות בנרתיק ותחושת צריבה שלא עוזבת היית רוצה לברר אפשרות של הימצאות קנדידה. כיצד עושים זאת. האם יש פתרון טיבעי לתחושת הצריבה ?תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2011 | 11:55 | מאת: זוהר סער

תמרה שלום רב, פטריית הקנדידה שוכנת במערכת העיכול אצל כל בני האדם. אוכלוסיית הקנדידה מווסתת ונשמרת בקפדנות על ידי החיידקים הידידותיים בגופנו ועל ידי מערכת החיסון. כאשר נחלשת מערכת החיסון ואוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים ובנרתיק מתמעטת, מתחילה הפטרייה הזו להתרבות במהירות ולייצר רעלנים המפריעים לתפקודים גופניים רבים. התרבות יתר של קנדידה מחוללת מגוון רחב של תסמינים ומערבת מערכות גוף רבות. האבחנה היעילה ביותר היא על ידי תשאול יסודי על ידי נטורופת או תזונאי מיומן. הוא יוכל להציע לך טיפול הכולל תפריט תזונתי אנטי פטרייתי ותוספים/ צמחי מרפא. האבחנה של פטריית הקנדידה היא לא פשוטה. אבחנה ודאית לרוב כרוכה בתרבית צואה חיובית לקנדידה או רמות גבוהות של נוגדנים לקנדידה בסרום הדם. הקנדידה הנרתיקית יכולה לגרום לסימפטומים הבאים: הפרשת יתר וגינלית, תחושת גרד וצריבה בלתי נעימה סביב פתח הנרתיק, במיוחד בזמן מתן השתן, אדמומיות ונפיחות באזור הפות והנרתיק, הפרעה בקיום יחסי מין ולעתים התפשטות סביב אזור פי הטבעת. אם אכן מדובר בקנדידה , אני ממליצה על הפעולות הבאות: • תזונה מיוחדת למיגור פטריות: לאורך תקופת הטיפול יש להקפיד על תזונה מתאימה: להוריד מהתפריט סוכרים, קמח לבן, שמרים, מתוקים, משקאות קלים, קפאין, סיגריות, בשרים מעובדים או משומרים, חומרים משמרים, שימורים וגבינות. פירות: בחודש הראשון לטיפול לאכול רק תפוחי עץ, מהחודש השני ניתן להעלות בהדרגה תפוחי עץ, אגסים. • חיזוק מיקרופלורה חיובית של מערכת העיכול והנרתיק: תכשירי פרוביוטיקה בעלי חיוניות גבוהה מסוגלים לשקם את אוכלוסיית חיידקי המעי והנרתיק, שאחד מתפקידיהם – לדכא שגשוג קנדידה. ביו פימייל- פורמולה פרוביוטית ייעודית לנשים המכילה למעלה מ-10 מיליארד חיידקים ידידותיים. מיועדת לטיפול ולמניעת קנדידה, זיהומים ופטרת בנרתיק, תפקוד תקין של מערכת העיכול ולשמירה על בריאות תקינה אצל נשים. לנטילת ביו פימייל חשיבות רבה במצבים של תזונה לקויה, לחץ נפשי (סטרס) ושימוש בתרופות המביאים לחסר איזון במעי ובנרתיק הגורמים להפרשות מרובות, ריח חריף, גרד ותחושת בעירה. http://www.supherb.co.il/קנדידה אופן שימוש: ביו פימייל: כמוסה 1 ביום לבליעה. בנוסף כמוסה 1 ביום להחדרה ואגינאלית לפני שינה עד לחלוף התסמינים. • פעילות אנטי-פטרייתית ישירה: נטילת חומרים טבעיים וצמחי מרפא הפועלים לחיסול הקנדידה הם חלק בלתי נפרד מהטיפול. אני ממליצה לך על כמוסות שמן אורגנו של חברת סולגאר. לקריאה נוספת על שמן אורגנו: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=290&sng=1 אופן שימוש:3 כמוסות ביום, עם הארוחות. חשוב לזכור כי טיפול בקנדידה עלול לגרום לתחושה כללית ירודה במתבטא בחולשה, עייפות ושינוי במצב ברוח. לקריאת מידע נוסף על קנדידה: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=153&ArticleID=87 באשר לדלקת בדרכי השתן, זיהומים בדרכי השתן ובעיקר דלקות בשלפוחית השתן (UTI-Cystitis) הם מן הזיהומים הנפוצים ביותר, הפוגעים בנשים בתכיפות גבוהה. במקרים רבים הופך הזיהום לכרוני (מרבית הנשים בעלות היסטוריה של זיהומים בדרכי השתן, תסבולנה לפחות פעם אחת בשנה מן התופעה) ומטופל בעיקר על-ידי אנטיביוטיקה. דלקת בדרכי השתן נגרמת כאשר שלפוחית השתן מותקפת על-ידי חיידקים שמקורם במעי הגס. המחלה נפוצה יותר בנשים עקב הקירבה האנטומית לפי הטבעת. הטיפול המקובל בד"כ בדלקת בדרכי השתן הוא מתן אנטיביוטיקה ושתייה מרובה. יחד עם זאת , שימוש ממושך באנטיביוטיקה מביא להתפתחותם של זני חיידקים אלימים במעי הגס ובשופכן ההופכים עמידים לאנטיביוטיקה ולהופעת פטרייה בנרתיק עקב שינוי באיזון פלורת המעיים והנרתיק. טיפים למניעת זיהומים בדרכי השתן: * שתיית 6-8 כוסות מים ביום * שמירה על הגיינה * שימוש בתחתוני כותנה * הימנעות מלבישת בגדים הדוקים * הימנעות מדחיית מתן שתן בנוסף אני ממליצה על תוסף תזונה בשם " ביו קראן" המכיל שילוב ייחודי של חמוציות ופרוביוטיקה. תמצית החמוציות מונעת השתרשותם של חיידקים על דפנות דרכי השתן ואילו הפרוביוטיקה מספקת תמיכה לפעילותן של החמוציות ומונעת את הישנות הדלקת בדרכי השתן. הנחיות: 1-3 כמוסות ביום, עם הארוחה. במקרים של דלקת אקוטית ניתן ליטול את הפורמולה המחוזקת ביו קראן פורטה. 1-2 כמוסות ביום. http://www.supherb.co.il/?CategoryID=153&ArticleID=341 בריאות שלמה, זוהר סער

לקריאה נוספת והעמקה

מנהל פורום תוספי תזונה