טבליות מציצה של B12

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

05/09/2011 | 13:55 | מאת: Vegan

שלום זוהר, אני בן 27, לפני כ-4 חודשים עברתי לתזונה טבעונית ומאז עשיתי 2 בדיקות דם. בראשונה רמת ה-בי 12 היתה קרובה לגבול התחתון ובאחרונה (לפני כשבוע) הערך עמד על 139 כשהטווח הוא 156-672. רכשתי טבליות מציצה של אלטמן (שיש בהן גם ח. פולית) שבכל אחת 1200 מק"ג. לאור החסר הגדול שיש לי בויטמין רציתי לדעת מהי התדירות המומלצת שבה אני צריך ליטול את הטבליות. קראתי במספר מקורות באינטרנט שבשבועיים הראשונים כדאי (במצב כזה) לקחת 2 טבליות ביום, ואף לחתוך כל טבליה לשניים וליטול במרווחים של מספר שעות. אשמח לייעוץ. תודה רבה, Vegan.

06/09/2011 | 10:15 | מאת: זוהר סער

שלום רב, תזונה טבעונית ואו צמחונית יכולה בהחלט לגרוע ממאגרי ה- B12. ערכים של 139 הינם נמוכים מאוד ואני מניחה כי חלקית/באופן מסויים אתה חש בתסמינים הקשורים בחסר של B12. מאחר וויטמין זה חיוני למוח ולמערכת העצבים וגם ליצירת כדוריות דם אדומות, מחסור ממנו יכול לגרום לעייפות, חולשה, בעיות בזיכרון, בלבול, נימול בגפיים, אפטות בפה ועוד... במצבי חסר כאלו אנו ממליצים לקחת לתקופה מוגבלת (2-3 שבועות) 2 כדורים של 1000 מק"ג (זה המינון הקיים בסולגאר). כמובן בנגזרת למציצה מתחת ללשון כי אז B12 עוקף את מערכת העיכול ונספג היטב. בהמשך יש להמשיך ולקחת כדור 1 למציצה באופן קבוע עד שבדיקות הדם מראות ערכים תקינים (תהליך של מספר חודשים). בהיותך צמחוני, גם לאחר מכן כאשר תהיה מאוזן על ערכים טובים, אני ממליצה על מינון של 2 כדורים בשבוע וזאת על מנת למנוע התפתחות חסר חדש (מניעה קבועה). התשובה הזו רלוונטית למוצר B12 של סולגאר המכיל מינון של 1000 מק"ג B12 וללא חומצה פולית. אינני יודעת בוודאות האם הדבר אפשרי גם במוצר הנמצא ברשותך של חברת אלטמן. מירב הסיכויים שכן אך רצוי לבדוק גם בחברה שלהם, אינני יכולה להמליץ מינונים על מוצר שאינו מוכר לי לחלוטין. אינני ממליצה על חיתוך הטבליות בכל מקרה אך ברצוני ליידע אותך כי קיים מוצר חדש בשוק המכיל 2000 מק"ג B12 במנת הגשה. המוצר נקרא B12 נוזלי של סולגאר בתוספת קומפלקס וויטמיני B נוספים. במידה ואתה מעוניין במידע נוסף לגביו אתה יכול לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בפרטים שלמטה. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה