DHA

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

14/08/2011 | 15:14 | מאת: אתי

הי זוהר, לפי הכתבה בדוקטורס, DHA נשמע כמו משהו שחובה לקחת... האמנם?

15/08/2011 | 15:21 | מאת: זוהר סער

אתי שלום, אחוז ניכר ממשקל המוח עשוי מאומגה 3 מסוג DHA . ה- DHA היא חומצת שומן ממנה עשויה מעטפת המיילין של העצבים. חומצת שומן זו משמשת גורם תזונתי חיוני להתפתחות תקינה של המוח והעיניים בעוברים,לכן חשובה בתקופת ההריון וההנקה. DHA משפרת את הריכוז והזיכרון, מונעת הפרעות התנהגותיות שונות ומגבירה את חדות החשיבה ופעילות המוח. שימושים עיקריים: o השלמה חיונית לנשים בהיריון (בייחוד בשליש השלישי להיריון) ולנשים מניקות, כהגנה על בריאות המוח והעיניים של התינוק. o שיפור תפקודים קוגניטיביים של המוח. o טיפול בהפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות וליקויי למידה. o טיפול במחלות אוטואימוניות כגון טרשת נפוצה ושיגרון. o הקלה במצבים של שינויים במצבי הרוח, דיכאון וחרדה. o שיפור פריון הגבר. o השפעה מטיבה על רמות כולסטרול וטריגליצרידים. כיום יש יותר ויותר מחקרים בנושא אומגה 3 ויעילותה. בנוסף, חומצת השומן הנוספת, ה- EPA , הינה אחראית לפעילות קרדיו וסקולרית תקינה, פעילות תקינה של מערכת החיסון ועוד השפעות כגון הפחתת הסיכוי לדיכאון ( כמו גם דיכאון לאחר לידה). יחד עם זאת יש לזכור כי באופן טבעי שתי חומצות השומן הללו מגיעות יחדיו ופועלות באופן סינרגטי ולכן שתיהן חשובות. בברכה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה