לגלטומין

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

10/08/2011 | 02:34 | מאת: איתן

היי רציתי לדעת מה המינון המומלץ של לגלטומין לחיזוק מערכת חיסונית וחיזוק תפקודים קוגנטיביים כי אני מבין שיש כמוסות שמכילות 500 מ"ג ויש אבקות שכל מנה מכילה 5 גרם ואפילו אנשים אומרים שאפשר לקחת 20 גרם ביום.

10/08/2011 | 10:10 | מאת: זוהר סער

איתן שלום, ל-גלוטמין היא חומצת אמינו בעלת חשיבות רבה לתפקוד מערכת העצבים, מערכת החיסון ומערכת העיכול. מתח ו/או אימונים מאומצים עשויים לגרום לדרישה גבוהה יותר של ל-גלוטמין מהכמות שהגוף יכול לספק. ל-גלוטמין עוברת בנקל את מחסום הדם-מוח (BBB) ובתוך המוח היא מומרת לחומצה גלוטמית, שהמוח זקוק לה לתפקוד תקין. נוסף לתפקידה כמקור אנרגיה של המוח ("הדלק של המוח"), נחשבת ל-גלוטמין כבעלת תפקיד בערנות המנטלית, בריכוז ובתפקודים קוגניטיביים. ל-גלוטמין מסייעת בחידוש הרירית ובריפוי כיבים במערכת העיכול ומונעת מעבר של חומרים זרים דרך דופן המעי. ל-גלוטמין מסייעת בייצוב רמות הסוכר בדם ובעלת יכולת להפחית את הכמיהה לאלכוהול. שימושים עיקריים לחומצה אמינית זו: o שיפור תפקודים מנטליים, ריכוז, זיכרון ויכולות למידה. o ריפוי בעיות מעיים, לרבות מחלות מעיים דלקתיות (קוליטיס ומחלת קרוהן). o טיפול בכיבים בקיבה ובתריסריון. o תמיכה בתפקוד מערכת החיסון. o הפחתת תסמינים של היפוגליקמיה וכמיהה למתוק ולאלכוהול. o שיפור ביצועים ספורטיביים. o התאוששות מהירה מאימוני סבולת ומאימוני כוח. לחיזוק כללי של מערכת החיסון וחיזוק תפקודים מנטליים אני ממליצה לאדם בוגר (מעל גיל 18), בריא ושאינו נוטל תרופות, כמוסה אחת של 500 מ"ג ביום על קיבה ריקה. בהצלחה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה