ציפורן שמתה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

14/06/2014 | 21:39 | מאת: לילי

שלום רב, בני בן השלוש נפצע באצבע בגן לא ברור ממה , מאחר שהיה יום שישי וכל המרפאות היו סגורות פנינו לתרם מאחר והתלונן על כאבים רבים ולא הפסיק לבכות. שם עשו לו צילום כדי לשלול שבר \נקע ובאמת שללו זאת. הציפורן באצבע הפכה קשה וכהה ומספר פעמים גזרתי ממש קצת כי פחדתי שאני מכאיבה לו , היום רציתי לגזור לו את הציפורן וראינו כי היא עומדת לצאת כולה רק בקצה היא מחוברת לאצבע,בני נלחץ והחל לבכות שזה כואב ולא ידעתי עם עדיף לתלוש אותה ולהוציא. בינתיים השארתי אותה וחבשתי לו פלסטר. השאלה האם מתחת צומחת ציפורן חדשה או שהעור חסוף?? ואם כן צומחת האם תתקשה כי כרגע זה דיי רך?

15/06/2014 | 10:41 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

ברוב המקרים מיטת הציפורן לא נפגעת וקיימת צמיחה של ציפורן חדשה. במידה ואזור הצימוח נפגע חלקית הציפורן גודלת מעוותת . במקרים חמורים של נמק אזור הגדילה, לא תצמח ציפורן חדשה. היבדקו ע"י כירורג.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית