צלקת 8 סמ אדומה בכתף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

28/08/2020 | 01:18 | מאת: יונתן

שלום רב בן 37 לפני כשנתיים שברתי את עצם הבריח , עברתי שני ניתוחים ( אחד לשים מקבע ואחד להוציאו). נותרה לי צלקת מכוערת ואדומה על הכתף באורך 8 ס"מ . שמתי קלוקוט, שמתי יריעות סיליקון וכלום. היתי ביעוץ והציעו לי טיפולי לייזר ב10000 שח שגם לא בטוח יעזרו. רציתי לשאול : האם יש טיפולים אחרים שעולים פחות שיעזרו? כמו למשל הזרקת סטרואידים? דרמה רולר? האם לייזר באמת זה רק הטיפול שעוזר? 2. בהנחה שאעשה לייזר האם במידה ואני חוזר להתאמן במכון כושר הצלקת עלולה להאדים שוב? כי אם כן- מה עשיתי בזה ? סתם זרקתי 10000 שח לפח? 3. האם העובדה שאני מתאמן היום במכון גורמת לצלקת להאדים או להתרחב? האם גורלי לא להתאמן יותר לעולם ולהשמין ?????? תודה

הי יונתן בסיום מאמץ גופני הצלקת אכן עשויה להראות אדומה יותר, אך הדבר זמני ופעילות גופנית בשלב זה לא אמורה להחמיר בשום צורה את מראה הצלקת. טיפול בלייזר יכול לשנות את גוון הצלקת ולרכך אותה, לעתים הטיפול חייב להיות משולב עם עוד פעולות כגון הזרקה של חומרים לצלקת או טיפול אחר.. פעילות גופנית לאחר טיפולי לייזר לטווח הארוך לא תחמיר את מראה הצלקת

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית