שינוי התנהגותי אצל הילד

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/02/2016 | 14:58 | מאת: שני

היי, לאחרונה יש שינוי התנהגותי אצל בני בן ה5. גם הגננת ציינה בפני שבשלושה שבועות האחרונים הוא מתנהג אחרת - מוצץ אצבע באופן קבוע (לפני היה מוצץ אצבע רק לפני שינה) לא מקשיב ומדבר כל הזמן בטון תינוקי. לפני חודש וחצי הייתה אסיפת הורים שבה הגננת ציינה כי הוא חברותי מאוד ומשחק עם כל קבוצות הגן מתנהג בבדרות ונותן דוגמה לילדים, מקשיב ועוזר כל הזמן. עכשיו הוא ממש לא מקשיב. השינויים בבית לאחרונה (מזה 3 חודשים) - התחלתי ללמוד פעם בשבוע אחר הצהריים ויוצא שימי שני ושלישי אני לא רואה אותו כלל (שלישי אצל אבא שלו - אנחנו גרושים) בנוסף אני נמצאת בזוגיות 3 וחצי חודשים ובחודש וחצי חודשיים האחרונים הוא גר איתנו והם מסתדרים ממש טוב הבן שלי ממש אוהב אותו ומרגיש שהוא חבר שלו ומחכה שיבוא הביתה.. אני לא יודעת מה לעשות.. אשמח לקבל עצה בנושא או מה עלי לעשות ולמי לפנות...

שני שלום רב, תיארת יפה מאוד את השינויים הרבים שעברה המשפחה. שינויים לוקחים זמן ומצריכים אורך רוח וסבלנות להתרגל ולקבל את השינוי. מציצת האצבע יכולה להדגיש את החרדה ואת אי הודאות של בנך. הוא זקוק לתחושה של מוגנות ובטחון, כדי להרגיש יותר טוב עם עצמו. על-כן חשוב שתמנעי מייסורי מצפון ורגשות אשמה, שמובילים לעתים לפיצוי יתר ופינוק. אלו מעברים מסר שגוי שאכן יש משהו פגום או לא טוב בחייו ולכן המבוגרים חייבים לפצות אותו. הוא זקוק לשגרה ולסדר קבוע וידוע מראש, הוא זקוק לגבולות ברורים, הוא זקוק לעידוד רב והרבה אהבה. יש לשתף את הגננת בשינויים הרבים, ולבקש את עזרתה המקצועית. נשמע שהוא ילד בעל מעלות רבות, הקפידי לשים זרקור על כך. בכל מקרה כדאי שתפני להדרכת הורים להכוונה ממוקדת. בהצלחה, שירלי

18/02/2016 | 10:57 | מאת: שני

תודה רבה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי