האם להעביר גן באמצע השנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/11/2015 | 23:10 | מאת: שמואל

יש לנו תאומות בנות 4.5, בשנה שעברה למדו יחד בגן, השנה הפרדנו אותן לשני גנים, אחת מהן החלה לפרוח מאז יותר, ואחת מהן להיפך.. התחילה לאבד ביטחון עצמי, ואין לה חשק ללכת לגן, מבירור שעשיתי נודע לי שהגננת שלה היו הרבה מקרים שפגעה בבנות, והשפילה אותן, בד"כ ממשפחות שלא חששה מההורים, בד"כ בת שהיא החליטה שצריכה טיפול, לצערי בתחילת שנה גם בתי מטרה לפגיעות, אני שוחחתי עם הגננת על כך ונראה שהצלחתי לגרום לכך שלא תפגע עוד בבתי. אבל החלה בעיה חדשה: הילדה באה מהגן ומספרת שיש חמש בנות שמעליבות אותה מדי יום, ניסינו לחזק אותה שבטח הן מקנאות ואין לה להתרגש, אבל בכל בוקר היא לא רוצה ללכת לגן, וניסינו לדבר עם הגננת שתטפל בבעיה, שתבדוק אם זה נכון ותזהיר את הבנות לא לפגוע בה, ובמקביל תשתדל להרים את המורל של בתי ע"י מחמאות וכו', אך הגננת אינה מוכנה לשתף פעולה היא אומרת: זה לא נכון לא פוגעים בה. וגם אם מישהי מנסה להעליב אותה לא קרה כלום!!! אומרים לילדה שזה לא נכון שהיא משוגעת, זה לא נכון שהבגד לא יפה, והיא לא צריכה להיפגע. היות שאני ראיתי שהגננת הזו לא רגישה לעניין של העלבות בכיתתה, ואפי' גם בעצמה לפעמים מעליבה בנות אני מתלבט האם נכון עכשיו להעביר אותה לגן אחר, או שהבעיה רק תחמיר כי שם היא עדיין לא מכירה שום ילדה מהכיתה, היתרון ששם אמורה להיות גננת יותר אנושית, שאמורה לסייע לעלות על דרך המלך אשמח לקבל תשובה המון תודות

שמואל שלום רב, במקרה זה ישנם כמה היבטים אותם יש לקחת בחשבון. ראשית, את תקופת ההסתגלותה של בתך לגן החדש ואת ההסתגלותה לגן החדש ללא אחותה התאומה. מעבר זה לוקח זמן, אורך רוח וסבלנות. לא כל שכן אצל אחים תאומים, שמגיעים מתוך קירבה גדולה והחסר של השני גדול. שנית, יש להמשיך במעקב אחר התנהלותה של הגננת ולהיות עם יד על הדופק לגבי מערכת היחסים שלה עם הילדה. התעקשו שהיא תפעיל שיקול דעת וכלים פדגוגיים חינוכיים, כדי ללמד את ילדי הגן חברות טובה, שיתוף פעולה וכבוד הדדי. בטוחני שהתנהלות בלתי ראויה של הילדים בגן פוגעת בילדים נוספים ולא רק בבתך. בנוסף, עזרו לילדה למצוא חברים חדשים מהגן. הזמינו חברה הביתה או/ו צרו קשר עם הורים נוספים והביאו אותה אחה"צ לחברה. בקצב שלה היא תתחיל למצוא את מקומה בחברת הילדים. למרות הקושי, איני חושבת שלהעבירה באמצע שנה הוא צעד נבון. תנו לה להתמודד עם הקשיים מצד אחד, ומן הצד השני עזרו לה במעבר ובהסתגלות. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי