ילד בן 9 ששנים מיתאורר בלילות ודורש שילך לשבת לידו

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/08/2015 | 03:00 | מאת: שרה

זה התחיל מתי שזה עוד היה הגיוני.בסביבות גן הוא קיבל מיתה משלו והושלח לחדרו אחרי סיפור ליפני השינה,לישון.הבעייה גדלה עם הגיל של הילד.התהליך אצלו כזה-יושן מתי שבא לו בלילות שקט ואז יש לו צורך מידי פעם להתאורר ככה בשעה לא הגיונית 02-30 ככה וללכת ישר לחדר של אמא ולהאיר אותה.באמרו ש"בואי שבי לידי".בהתחלה בכיתה א בדקתי מה גורם לו מהיגיעון -אולי פחדים?אולי הוא צריך פיפי?אולי ואולי אך אחרי שאפילו הבטחתי לו שיהיה לו עונש אל מעשיו אלה של גניבת השינה מאמא,העדיף לקבל עונש.בסירוב מדליק את האורות,מרעיש,לא מסרים לחזור לבד לישון ואפילו פעם הצאתי לו תחלופה בריאה בשאלה:(גיל9)מה אתה מעדיף :-סטירה מצלצלת בלחי אל זה שאתה מתנהג בחוסר התחשבות שנים או ללכת לבד לחדר ולהירדם כמו ילד נורמלי לבד לישון.הוא העדיף סטירהלקחתי אותו לבדוק אצל פסיכיאטר.אולי הוא לוקה באיזה תסמון ולכן שנינו לא ישנים בלילות,אך לשב.אצל פסיכולוג נימצא שהוא סובל מתיסכולים אך אין דבר בזה שיעזור לי לישון בשקט באור האובדה הזאת.תעזרו לנו בבקשה בעצה איך לגרום לו לא להעיר אותי שנים קבוע.

שרה שלום רב, אני מבינה, שאת כבר מאוד עייפה מהשנים הרבות של חוסר שינה, וחשוב שתמצאי את הדרך לנוח ולצבור כוחות. לגבי בנך, שינה רצופה בלילה הינה חשובה ביותר לגדילה תקינה ולהתפתחות בכלל המובנים. על-כן חשוב לשמור על סדר השכבה קבוע ועקבי,לדוגמא: שבע ארוחת ערב, מקחלת, שבה נכנסים למצב של רוגע, חדר שינה באור חלש, קריאת סיפור ו/או שיר ולישון. חשוב שהילד בגילו ילך לישון לא יאוחר מהשעה 20.30 . ברגע שרמות האנדרנלין שלו גבוהות יש קושי להרדם מכיוון שהורמון השינה יהיה נמוך (מלטונין). בנוסף רצוי לפנות שוב לאנשי מקצוע לגבי התסמונת שיש לו ולקבל עזרה בטיפול בילד והדרכת הורים בעבורך. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי