התייעצות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/10/2014 | 21:00 | מאת: יעל

שלום שירלי אני דודה לשני אחיינים בני 11 + 8 אחד מהם עם הפרעת קשב ולקות למידה. לצערי הם גדלים בבית עם אוירה קשה של אמא עצבנית, חסרת סבלנות, מתנהגת אליהם בחוסר כבוד, לא מחנכת, ולא דואגת לצרכים בסיסיים (תזונה לקויה וכו')ואב המתקשה להתמודד עם הסיטואציה ומעדיף לברוח בעבודה, ומתנהג איתם בקשיחות רבה. בעקבות מספר תגובות אלימות מצד האב כלפי הילדים, דיווחתי ליועצת בית הספר (לאחר מספר רב של פעמים בהם עדכנתי את האב כי מחובתי החוקית והמוסרית לדווח ושאני עושה זאת, "עשי מה שאת רוצה" זו היתה התשובה האחרונה). הילדים סיפרו כי היועצת שוחחה עימם, ואף קראה להם לאחר מספר שבועות לבדוק אם עדיין קיימת אלימות, ולדבריהם לא קיימת אלימות רק איומים. (מפאת פרטיות היועצת לא משתפת אותי בהמשך התהליך ואני לא יודעת אם לשכת הרווחה פנתה להורים, מציעה טיפול וכו' )ההורים ניתקו קשר עם המשפחה בעקבות הדיווח, אך הילדים יוצרים קשר ומגיעים לבקר (למרות איומים מצד האב שינתק את הילדים). אני שומעת מהילדים את הקשיים הרבים שהם חווים בקשר עם ההורים שלהם, וכן מעצם ניתוק הקשר של ההורים עם המשפחה שהם מאוד קשורים אליה. אני מתקשה לסייע לילדים במצוקותיהם. שוקלת לפנות ללשכת הרווחה ולבקש שיסייעו לילדים אך יודעת כי קיימים שם עומסים שלא יאפשרו להתפנות למקרה "קל" ואני בספק עד כמה הנושא אכן יסייע או יחריף את הכעס של ההורים על המשפחה ויגרום להתנגדות חזקה יותר ולחוסר שיתוף פעולה. אשמח לשמוע את דעתך ועצותייך בנושא, כיצד אוכל לסייע לילדים. מלבד לקחת אותם מידי פעם, להכיל אותם, לחבק וללטף, האם יש עוד משהו שניתן לעשות? כמו כן, האם ידוע לך כיצד פועלת לשכת הרווחה במקרה שכזה? האם ההורים נקראים לשיחה? מוצע טיפול? תודה רבה

יעל שלום רב, דאגתך לאחיינייך המתוקים מאוד נגעה לליבי. אכן חשוב שיהיה מבוגר אחראי, שידאג לצרכייהם הבסיסיים. טוב עשית שפנית ליועצת, יחד עם זאת כדאי שתפני לרווחה באופן ישיר. הם אכן יזמנו את ההורים לשיחה ויראו כיצד לסייע למשפחה – הן להורים והן לילדים. משרד הרווחה אינו ממהר להוציא ילדים מביתם, אלא אם אין ברירה אחרת. כך שמבחינתך, המשיכי לתת לילדים אלו רגעי אושר קטנים ומודל חיובי לחיים טובים יותר, בצד דיווח על המצב לרווחה. שתהיה שנה טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי