חוסר בטחון

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/06/2014 | 21:02 | מאת: אורית

שירלי שלום: ביתי בגן חובה אמורה לעלות לכיתה א' בשנת הלימודים הבאה, בגן בתחילת השנה היו מעט קשיי הסתגלות אך בשיתוף פעולה עם הגננת הצלחנו לעבור את השנה בצורה טובה וניכר שיפור אצל ביתי , עליי לציין כי היא מעט מופנמת ולא ממש ידעה לעמוד על שלה בהתמודדות בגן לפני כחודש היתה אמורה להיות אמא של שבת והיא סרבה לשתף פעולה , במסיבת סיון השנה של הגן שהתקיימה לפני יומיים עם ההוריםהיא סירבה להשתתף ובכתה אני לא לחצתי עליה ניסיתי מספר פעמים והיא סירבה אז הנחתי לה , השבועהיא אמורה להופיע במופע סיום שנה של חוג בלט בו היא משתתפת המופע יתקיים בהיכל תרבות לקחתי אותה היום לחזרה גנרלית של המופע והיא שוב לא רצתה להשתתף אז חזרנו הביתה, עליי לציין שבפורים האחרון היא הופיע וגם בארועים קודמים , אני מנסה לדבר איתה ולהבין מה הסיבה היא אומרת שהיא מתביישת ולא מאפשרת לי לפתח שיחה ולדבר על כך , האם אלו סימפטומים של חוסר בטחון בלבד או אולי דברים נוספים? ודבר שני אשמח אם תןכלי לייעץ לי מה אוכל לעשות על מנת לטפל בתופעה, ולסיום אציין שהיא ילדה מדהימה ויפה ויש לה הרבה חברות והיא מקובלת ומזמינה חברות אני לא מצליחה לשים את האצבע ולהבין מה גורם לה להתנהג כך? תודה .

אורית שלום רב, בתך החמודה עומדת בפני מעבר משמעותי מאוד בחייה – סיום תקופת הגן ומעבר לכיתה א'. זאת אומרת, פרידה ממקום ברור ובטוח ומעבר אל מקום, שמבחינתה רב הנסתר על הגלוי. יכול להיות שהתנהגותה קשורה לכך. היא מסתגרת ומתבישת יותר. לא היתי ממהרת לקפוץ למסקנות ולאבחנות. בהתנהלות מולה רצוי לא לוותר לה במהרה, אך מן הצד השני חשוב להיות קשובים, ולא להכריחה לעשות דברים שאינה רוצה. היו אמפטיים להתנהגותה, ושקפו זאת במילים, למשל: אני מבינה ורואה שקשה לך להופיע במסיבה. האם יש משהו שיכול לעזור לך ? אולי נבקש מהמורה שתהיה איתך או אולי מחברה טובה ? אם בכל זאת את לא רוצה, ניתן ללכת הביתה. קבלי זאת בהבנה, בדיוק כמו שעשית עד כה. אם בכל זאת, התנהגות זו מחמירה או פוגעת בהתנהלותה, יש לפנות להתיעצות נוספת. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי