אח חדש

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/02/2014 | 22:27 | מאת: שני

שלום, יש לי בן בן שנתיים וחצי , לפני כשבוע נולד לו אח , ומה שקורה זה שאנחנו משתפים ומעודדים את הגדול בנוגע לתינוק, משחקים איתו ומקדישים לו העיקר שלא ירגיש קנאה. ובאמת הוא נראה בסדר משתף פעולה והקושי שלו כנראה מתבטא בלילה.,הוא קם המון באמצע הלילה לחדר שלנו ובוכה וקורא לי. ממש כואב לי שהוא ככה,, מה אפשר לעשות?

שני שלום רב, משפחתך עברה שינוי משמעותי בשבועות האחרונים. ממשפחה של שני הורים וילד, הפכתם בין ליל למשפחה של שני הורים ושני ילדים. מעבר זה מצריך הסתגלות לסטטוס המשפחתי החדש על-ידי כל חברי המשפחה. לא שכן לבנך החמוד והצעיר, שפתאום הופיע בחייו בן משפחה חדש, אשר דורש את כל תשומת הלב לעצמו. תגובותיו של בנך הינן נורמטיבות ושכיחות עד מאוד. יש להמשיך ולתת לו את תשומת הלב לה הוא זקוק בהתאם לצרכיו. יש להעזר באורך רוח ובסבלנות ולתת לכולם את הזמן ללמוד את המצב החדש. הקלישאה- הזמן יעשה את שלו, הינה נכונה במקרה זה. מאחלת לכם שפע ברכות להולדת בנכם השני. רוב נחת עם שני ילדייכם המתוקים. שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי