מה עושים עם קושי חברתי לילד בן 6?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

27/01/2011 | 21:15 | מאת: יעלה

בגן מתקשה להתחבר, ממש כופה עצמו על הסביבה לפעמים עד כדי אלימות. גם הגננת מדווחת על קושי והילדים לא רוצים בחברתו גם אחה"צ. מה עושים?

יעלה שלום רב, כאבו של הילד, ורצונו העז בחברה ניכרו בכל אחד מן המשפטים הקצרים שכתבת. נראה שאינו מוצא את מקומו בחברת הילדים, ולכן לוקח "בכוח" את מה שלא ניתן לו בקלות - קשר, הערכה ומקום. יש לעזור לו לצאת מן "התפקיד" של הילד הדחווי, ולאפשר לו חוויות חברתיות טובות. לא כל ילד נולד עם מנגנון חברתי מובנה - כאן נכנסים לתפקיד המבוגרים, שבחייו: ההורים, הגננת, סבא, סבתא, דודים ועוד. אתם צריכים להוות עבורו מודל ומתווך, ולהראות לו איך יוצרים קשר. למשל: תכנני עם הילד מראש מפגש חברתי עם חבר: קבעו את מי מזמינים, כיצד מזמינים אותו, לכמה זמן הוא יגיע, מה עושים יחד (משחקי קופסא, מכינים עוגיות, משחקים במחשב) וכו'. ההכנה המוקדמת מקטינה לחץ ואי וודאות. אחד ההורים צריך להיות כל הזמן בסביבה, ולעזור כשמתעורר קושי. בתום המפגש, ניתן לשאול את הילד, האם הוא נהנה מביקור החבר - שמעי את דעתו, ועודדי אותו על הדרך ועל המאמץ שעשה. בנוסף, ניתן לערוך עימו משחקים של "כאילו". אחד מבני הבית יהיה החבר, והילד יארח ב"כאילו". לגבי הגן - קבעי עם הגננת שיחה, בזמן שהיא פנוייה וקשובה לדברייך. שתפי אותה בכאבו של הילד. בקשי ממנה עזרה - כיצד היא יכולה לעזור לו ? כאשת מקצוע בטוחני, שיש באמתחתה כמה פתרונות טובים ומקלים. ככל שיהיו לו מפגשים חברתיים נעימים, כך ירד צרכו "להלחם" על תשומת הלב של חבריו. ולסיום, חשוב לי לציין: אם את רואה שהקושי של בנך גדול, רצוי לפנות לגרום מטפל ולאפשר לו מענה רגשי, שיחזק אותו (רצוי קבוצתי) - באופן פרטי או דרך קופ"ח. בהצלחה שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי