שתי בעיות שאין לי מושג איך להתמודד עימן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/03/2013 | 13:31 | מאת: לאה

שלום שירלי, יש לנו ילדה בת שנה ושבעה חודשים...וישנן שתי תופעות שהיינו רוצים להתייעץ איתך לגביהן: האחת,שבזמן האחרון היא מתעוררת בלילה ודורשת שנדליק לה את המחשב בסלון כדי לראות ולשמוע קליפים/ שירים (של ילדים כמובן)...והיא מתעצבנת,צורחת ובוכה אם לא עושים זאת...וגם היא לא חוזרת לישון כל כך מהר והיא רוצה לישון איתנו... האם היא מכורה למחשב ואיך משיבים את המצב לקדמותו??? דבר שני אני בהריון..ואמרנו לה שיש לי תינוקת בבטן..היא מלטפת ומנשקת את הבטן..אבל גם נדבקת אליי המון בזמן האחרון..ממש... האם היא באמת מודעת לבאות???..האם כשאלד היא אכן תבין את המשמעות של תינוקת חדשה בבית?(היא תהיה בת שנתיים) תודה על עזרתך

לאה שלום רב, בתך הינה קטנטנה ואינה צריכה לדרוש לשמוע מוזיקה באמצע הלילה. בדקי את מערך הגבולות שלכם מולה – אתם אלו שמנהלים אותה ולא להיפך. ערכו סדר יום ברור וחד משמעי. בלילה כשהיא מתעוררת חשוב לא לדבר, לא לחבק, לא להוציא מהמיטה וכו'. יש להיות עניינים – להשכיבה במיטה, ולהיות עימה ללא תשומת לב עד שהיא תרגע. את יכולה להתייעץ עם יועצת שינה הנושא. לגבי ההריון – המעבר מזוג הורים לילד אחד לזוג הורים לשני ילדים מזמן הסתגלות מחודשת למצב ואתגרים רבים. הכיני את בתך המתוקה ללידה בעזרת ספרים וסרטים העוסקים בנושא זה. הרצון שלה להיות בקרבתך מעבר לרגיל הינו טבעי וברור. חשוב שתתנו לה ביטחון ומוגנות, אך דאגו לא לפנק או לפצות אותה על ההריון. פיצוי או פינוק מעביר לילד מסר שגוי שהוא אומלל ולכן הוריו צריכים לפצות אותו. קחי בחשבון את זמן ההסתגלות המשפחתי, וראי בה דבר טבעי ונורמלי. בהצלחה ולידה קלה, שירלי

03/03/2013 | 15:51 | מאת: לאה

היי שירלי..בטעות שלחתי תגובה משאלה של מישהי אחרת... רציתי לדעת מה הכוונה "לא לפצות את הילדה על ההריון"...איך פיצוי בא לידי ביטוי...הכוונה מה לא לעשות??? תודה על עזרתך

מנהל פורום ייעוץ חינוכי