מיואש עזרה עם ילד שמספר סיפורים מופרכים=שקרים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/03/2011 | 23:03 | מאת: אמיר

שלום אני גרוש כ8 שנים ובני המתוק עוד כשהיה בן 7 היה מספר לי סיפורים מופרכים ולא הגיוניים אני חשבתי שזה יעבור עם הזמן אבל מסתבר שלא ואני ממש אבל ממש לא אוהב שמשקרים אני לא יודע איך להתמודד עם זה ... דרך אגב אני יודע שהוא למד את זה מאח של גרושתי כי גם הוא כזה והרבה פעמים בני מספר גם עליו שעשה ועשה אודה לתגובתך במהרה

אמיר שלום רב, השקר הינו סימפטום (תסמין), שבא ללמד על קושי או על מורכבות מסויימת, שעליהם יש לתת את הדעת, למשל: קושי בלימודים, לחץ פנימי או חיצוני, עומס, פינוק, חוסר אונים, אי יכולת להתמודד, מסר מסויים להורים, מניפולציה, משיכת תשומת לב ועוד. ילדים בגיל ביה"ס היסודי (לא כתבת מה גילו של הילד ) נוטים לשקר על דברים שאינם רוצים שידעו, כמו: אי דיווח על שיעורי בית, כשיש שיעורי בית או אי מסירת מכתב מביה"ס. בדרך זו הם חושבים שימנעו מסנקציה, ביקורת או מענישה של ההורים. נסה לבדוק מדוע בנך נוהג כך או מדוע הוא בוחר לשקר. שוחח עימו על הנושא בפתיחות. אם הילד חושף בפניך את האמת בשקריו, התייחס אליו באופן ענייני ולא בקורתי, כגון: אני מעריך את הכנות שלך, ושמח שסיפרת את האמת. בוא נחשוב יחד מה כדאי לעשות בעניין. שקף לו את עמדתך בנושא, ואת המחירים שהוא עשוי לשלם בעבור השקר. ניתן לספר לו את הסיפור הידוע על "הילד שצעק – זאב, זאב", או סיפורים נוספים לדוגמה: " לשקר אין רגלים" או "שקרים קטנים" - בהתאם לגילו של הילד. אם משתמשים בסיפור, שוחחו על מוסר ההשכל שבו. נסה לא לכעוס עליו או לקרוא לו "שקרן", אלו רק מחזקים את ההתנהגות הבלתי רצוייה. בנך רואה בך מודל לחיקוי, עזור לו לראות ולהבין את הדרך הנכונה, כיצד להיות אדם ישר, שדובר אמת ושאינו נוהג לשקר לזולתו. בהצלחה ושבת שלום, שירלי

11/03/2011 | 22:40 | מאת: amir

תודה רבה על התייחסותך... הילד בן 12 דוגמא לשקריו הוא הולך לשחק כדורגל ואחכ הוא מספר לי על כל מיני פעולות או גולים בצורה שאפילו שחקן גדול ברמה אירופאית לא יכול לחלום לעשות את זה דברים מסוג זה שבאותו זמן אתה פשוט לא יודע איך להגיב (מה אתה חושב שאני טיפש) לכעוס להעמיד אותו על מקומו להגיד לו בוא תראה לי ואז הוא יתבייש.....דוגמא נוספת אם הוא חוזר ממשחק כדורסל הוא מספר לי איך הוא אלוףף ומבקש ממני לבוא לשחק נגדו והוא בטוח מנצח אותי 10-0 אז מה לתת לו לנצח מה לעשות תודה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי