בית ספר לחינוך מיוחד

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

27/10/2012 | 15:02 | מאת: מיכל

ראיתי כי יש כמה בתי ספר לחינוך מיוחד לגילאי 6-13 שלאחר 3 שנים הם משתלבים בקהילה. רציתי לשאול מה זה אומר בדיוק ההשתלבות בקהילה: אם למשל ילד מגיע בגיל 7 אז בגיל 10 הוא חוזר לבית ספר לחינוך רגיל? תודה

מיכל שלום רב, אחת המטרות של מערכת החינוך המיוחד הינה לשלב את הילד בחברה ובמסגרת רגילה. השיקולים לכך מורכבים ותלויים בגורמים שונים. בבתי ספר רגילים קיימות כיתות קטנות. כלומר, הילד לומד במסגרת רגילה, אך נמצא בכיתה קטנה של חינוך מיוחד. גם בכיתות הללו יש נטייה לשלב ילדים בעלי יכולות גבוהות בשיעורים של הכיתה הרגילה. כך שהעבר מעובר והדרגתי. יום נפלא, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי