לא רוצה לעבוד קשה...

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/06/2012 | 09:06 | מאת: איתי

שלום יש לנו בת בת 6.5. נמצאת בגן שפה (קטן, 8 ילדים) בגלל ששנה קודמת הומלץ ע"י הגננת, בעיקר בגליי קשיים רגשיים וקשיי ריכוז. טוענים שיחסית לגילה היא פחות מבחינה שפתית (אני לצערי לא מבין אך כמובן שאין לי למי להשוות). הומלץ שלכיתה א' היא תיכנס לכיתה מקדמת (גפ קטנה). היא ילדה שמחה ומוכשרת במוסיקה מאוד, וכן חברותית אם כי די "תלותית" בחברה מסויימת. כאשר נפגשת אם בני משפחה או בנות אחרות, משחקת יפה. כעת היא לא רוצה פעמים רבות ללכת לגן בטענה שנותנים לה משימות קשות. מה אנו כהורים צריכים לעשות, ואנו רק בתחילת הדרך ... איננו רוצים שתגדל לנו ילדה עם תיסכולים, רגשי נחיתות, בטחון עצמי נמוך וכו'. מצד שני ייתכו וקשה לה, אפילו במסגרת שמותאמת לה. מה לעשות ? ? ? תודה תודה

אתי שלום רב, דאגתכם לבתכם אינה בכדי, ואכן יש להתאים בעבורה מסגרת, שבה היא תמצה את מירב כישוריה ויכולותיה. מסגרת מתאימה תחזק את בטחונה ודימוייה העצמי, ותאפשר לה לחוות הצלחות ואושר. לפני שבוחרים מסגרת מתאימה יש לערוך הבחנה מבדלת, שתמקד אתכם ואת אנשי המקצוע בקשייה ובטיפול הטוב והנכון ביותר בעבורה. כמו-כן, ניתן לשקול, אם הדבר מתאפשר, הדרכת הורים בעבורכם לשם תמיכה, ליווי ועזרה, שיקלו את התמודדותכם. ערכו פגישה עם הצוות, עם היועצת ועם הפסיכולוגית של הגן, ובחשיבה משותפת בנו תוכנית עבודה מסודרת, הכוללת אבחונים נחוצים ודרכי טיפול. בנוסף, עליכם לקחת בחשבון, שהמעבר לכיתה א' אינו פשוט ואינו קל, ומצריך התגייסות משפחתית לתמיכה ולעזרה לילדה בצד סבלנות ואורך רוח רב. בתמיכה נכונה בתכם תצמח, תתפתח ותמצה את יכולותיה בקצב שלה – אל תשכחו לעודדה על כך כך הזמן. אני פה לרשותכם להתייעצות נוספת – בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי