נשיכות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/05/2012 | 22:09 | מאת: אורית

שלום לך: ביתי בת שנה וחצי, בגן רב גילאי אך היא נימצאת עים קבוצה בני גילה לאחרונה מידי שבוע ולעיתים גם פעמיים בשבוע נינשכת ע"י אותו ילד איתה בקבוצה ( בירך , אמה, בכתף) ובאותם לילות הילדה ישנה באי נוחות ובוכה בכי של כאב אני משייכת את זה לכאב שחוותה במהלך היום האים זה קשור לדעתך . ודבר שני הייתי רוצה לדעת מה הטיפול למניעת אותו ילד מלינשוך כי בגן ההסבר לכך חלק מההיתפתחות ואני לא מקבלת זאת מכיוון שגם ביתי ויתר הילדים מיתפתחים ולא נושכים , אשמח לתשובה בכדי שאעביר למטפלות בגן תודה.

אורית שלום רב, חלק מההליך החינוכי בגן הנו חינוך הפעוטות לא לנשוך. פעוטות בגילה של בתך נושכים לעיתים קרובות מתוך חוסר אונים או מתוך רגשות תסכול, מכיוון שאינם יודעים להביע עצמם במילים עדיין. צוות הגן צריך להשתדל למנוע כמה שניתן את נשיכתה של בתך, בוודאי בשכיחות כה גבוהה ובפגיעה שאינה נותנת לה להרדם בלילה. צות הגן צריך לשמור על בתך שתהיה בטוחה ומוגנת. רצוי שתשוחחי עם הגננת, ושתשקפי לה את פגיעותה של בתך מן הנשיכות. בנוסף בקשי ממנה שתסביר לך מה מדיניות הגן לגבי נשיכות של ילדים בגן, למשל: מענישים, מתעלמים, משיבים בפסק זמן וכו'. כך תוכלי לדעת כיצד להתנהל מול צוות הגן ומה לבקש מהן. בתך הנה פעוטה קטנטנה, שזקוקה להשגחה של מבוגר (צוות הגן), כדי לא לחזור הביתה פגועה ונשוכה על בסיס קבוע. ישר כח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי