תודה רבה על תשובתך המהירה - תשובה לשאלתך

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/02/2012 | 16:15 | מאת: מנדי

שלום, בבית הספר הוא מתנהג בצורה מעט קטנונית לגילו. המורה מספרת לי שלפעמים הוא מדבר בצורה מפונקת כמו תינוק. בתחילת השנה היה לו קשה לקבל את כללי ההתנהגות, אבל במשך השנה המצב השתנה לטובה. המורה אף רשמה לו בתעודה שהוא משתדל לשמור על כללי התנהגות בבית הספר. לא שמעתי על התפרצויות כאלה בבית הספר. יש לציין שבעבר הוא עבר אבחון להפרעת קשב וריכוז ונאמר לי שמחינה אינטלקטואלית הוא ברמה גבוהה, אבל כנראה שיש הפרעה קשב וריכוז על בסיס רגשי. שאלה נוספת: מה קשור פסיכיאטר למצבו. האם לדעתך זה מעיד על הפרעה נפשית? אודה לך על תשובתך מנדי

מנדי שלום רב, פנייה לפסיכיאטר נעשית, כאשר יש קושי בהבחנה מבדלת בין הקשיים. הפסיכאטר יכול לתת מענה לכך, להתמקד בקושי ולאפשר את הטיפול המתאים. הבחנה זו אינה בהכרח הפרעה נפשית. במקרה של בנך - מכיוון שערכת לו אבחון, שבו נאמר שיש לילד הפרעת קשב וריכוז, חשוב למצות את הטיפול בהבחנה הזו. לכן, יש לגשת לנוירולוג שמתמחה בקשיי קשב וריכוז להמשך טיפול. בנוסף על כך, יש לשקול הדרכת הורים לקבלת כלים וליווי בהתמודדות עימו. אלו יקלו על איכות חייכם. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי