אחות חסרת מוטיבציה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/02/2011 | 21:49 | מאת: אנונימי

שירלי שלום רב, אני מאוד מודאג ממצבה של אחותי הקטנה, מאחר והיא איננה מראה מוטיבציה או רצון בתחום החברתי ובתחום הלימודים. אחותי בכתה י', בת 15, נבונה מאוד אך בעלת ציונים בינוניים מינוס בכל מה שאיננו אנגלית וביולוגיה (וגם בזה חלה התדרדרות). הוריי פרודים, ואימי אובדת עצות בכל הנוגע לטקטיקה הנכונה לגדלה. אחותי מאוד מושפעת מדעותיהם של אבי ואימי, אך עם זאת איננה משקיעה ורק חוששת מאכזבתם של הוריי, דבר אשר לדעתי יוצר פרדוקס של רצון להצליח ללא השקעה, וכתוצאה מכך, תסכול מתגבר. אחותי בשנתיים האחרונות הראתה ירידה בנכונות עד למצבה הנוכחי שהינו אפתיה מוחלטת נוכח ציוניה הנמוכים ונוכח העובדה כי אין לה חברות. כל עולמה מנוהל דרך המחשב, ונראה כי אין לה כל סיבה לצאת מהחדר. אשמח לקבל המלצה עבורי כאח אשר מעוניין לעזור, ועבור הוריי אובדיי העצות. לילדה פוטנציאל אדיר, ולא הייתי רוצה לחכות שהצבא "יחנך" אותה, מאחר וזה עלול להיגמר לא טוב. תודה מראש

שלום רב, הסיבות להתנהגותה של אחותך יכולות להיות רבות ומגוונות, כגון: המעבר לתיכון, הפרידה של הוריך, הקושי הלימודי, הקושי החברתי ועוד מורכבויות רבות המצויות בגיל זה. דאגתך אינה בכדי, ויש מקום רב לעזור ולתמוך בה. ראשית, שוחחו עם הצוות החינוכי של ביה"ס (יועצת, מחנכת, פסיכולוגית ומורות מקצועיות), וקבלו חוות דעת על תפקודה מההיבטים הבאים : לימודי, חברתי ורגשי. אם הצוות החינוכי מרגיש, שיש הדרדרות, תסכול, המנעות וניתוק חברתי, ניתן לפנות לרופא משפחה להתייעצות על המשך הדרך, למשל בירור פסיכיאטרי או טיפול פסיכולוגי. הורייך יכולים להעזר בהדרכת הורים לקבלת כלים להתמודדויות עמה. כמו-כן יש לבדוק עמה מה צרכיה, לתת מקום לקשייה ולהציע לה את עזרתכם בכל מה שנדרש בעבורה. מסכימה איתך לגבי הצבא, בצבא הקשיים נעשים לעיתים יותר מורכבים והלחץ רב. לכן יש די זמן לסייע לה כעת. לסיום רציתי לומר לך, שמאוד ריגשת בדאגתך הרבה לאחותך הצעירה, ובנסיונך לעזור להורייך. יחד עם זאת, שים לב לא לתפוס את התפקיד ההורי מול אחותך, ולהשאר אחייה האוהב, התומך והדואג. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי