אלימות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/02/2012 | 16:19 | מאת: רנה

היי יש לי ילד בן שנתיים ו9 חודשים , כבר תקופה ארוכה התחיל להרביץ לילדים זה היה אם לוקחים לו דבר מסוים ניסינו ללמדו בכל השיטות האפשריות שלא מרביצים אך ללא כל תועלת ולאחרונה הוא מרביץ לילדים בלי סיבה סתם כדי למשוך תשומת לב או לא יודעת מה. ואם מבקשים ממנו שילך ויבקש סליחה הוא משחק אותה כאילו רוצה לבקש סליחה מתקרב לילד ושוב נרביץ לו ולפעמים גם מרביץ בחפצים בגן הוא מתנהג הפוך לגמרה איך שטוענת הגננת הוא לא פרייר אבל לא מרביץ סתם ולא מציק לאף אחד ונחשב לילד טוב בגן, אצלי הוא היה פעם באמת ילד טוב עכשיו ממש לא אפילו עד כדי כך שלא כיף לי לקחת אותו לשום מקום יש בו ילדים האם זה שאני מדברת על זה עם המשפחה כל זמן זה מוסיף? אנחנו לא מרביצים לו בבית בכלל מה הסיבה להתנהגות שלו וכיצד לטפל בזה לפני שיעבור עוד זמן ויהיה קשה לטפל בזה ? האם הילד ואנחנו צריכים טיפול? הוא גם מרביץ לילדים שהם יותר גדולים ממנו עם סיבה ובלי סיבה אני תמיד יושבת איתו בזמנן שהוא רגוע ומסבירה לו שאסור להרביץ וזה אבל ללא תועלת

רנה שלום רב, ילדים בגילו של בנך מביעים לעיתים תסכול וכעס על-ידי מכות. נראה שבנך מצליח להסתדר בגן ללא אלימות מיותרת, ועל כך יש לחזקו ולעודדו. בנוסף, כאשר מתנסים בשיטת חינוך מסויימת חשוב מאוד להתמיד בה, ולא להחליפה כל הזמן. רצוי שבנך יקבל תשומת לב והתיחסות מרובה על מעשיו הטובים ועל התנהגות חיובית, בצד גבול חד משמעי וברור לגבי התנהגותו כלפי זולתו. כלומר, לפני שהולכים לחברים או שחברים באים לביתכם, יש לומר לו מראש שאם יבחר להרביץ, אתם בצער רב תאלצו ללכת הביתה או לבקש מחבר ללכת לביתו – את ההתנהלות הזו יש כמובן ליישם, כאשר הוא אינו מתנהג כראוי. אבל אם הוא השתדל או אם הוא התנהג כראוי, יש לעודדו במילים כמו: אני גאה בך, ראיתי שמאוד השתדלת, אני מאוד שמחה ששיחקת יפה ועוד. בנוסף, את יכולה לפנות להדרכת הורים באופן פרטי או דרך קופ"ח, זו יכולה לסייע לך רבות בדרכי החינוך מול בנך. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי