התפרצויות ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

31/01/2012 | 14:46 | מאת: סתיו

שלום רב, יש לי 2 בנות שנתים וחצי ו6. ילדתי בת ה6ילדה נבונה, שקטה ונעימה שבזמן האחרון אנו חווים איתה התפרצויות זעם רק בבית, מדבר זעום בעיננו זה הופך לבכי, לדיבור לא נעים, כעס ומשפטים כמו אני לא אוהבת את החיים האלו, לא אוהבת את המשפחה שלי ולפעמים להרמת יד עלינו ועל האחות הקטנה שמלווה במשפטי גנאי . מוכרחה להגיד שקשה לי עם זה ואני לא יודעת איך להגיב ומה לעשות כשזה קורה, האם להגיב למשפטים הנוראים הללו או להתעלם????הרבה מהמצבים מלווים בכעס על ידינו ובהרמת קול שמגביר אצלה עוד יותר את הבכי ואצלנו את הכעס ולאחר שכולם מותשים מחבקים ומדברים איתה והכול חוזר להיות רגיל. אנו מקדישים לשתיהן המון אהבה ,חום וזמן.אשמח לדעת מה הדרך הטובה והנכונה להתמודדות במצב זה.

סתיו שלום רב, ראשית, יש לבדוק ולברר היטב מדוע ילדתך השקטה והנעימה שינתה את התנהגותה, והחלה להתפרץ, לכעוס ולבכות. האם היה שינוי כלשהו בגן /ביה"ס או במשפחה ? בדקי, מדוע היא אינה אוהבת את החיים הללו – מה קרה ? הזמיני אותה לשיחה לבד וללא הפרעה של בתך הצעירה. הביעי אפטייה לקושי שלה במילים כמו: אני רואה שקשה לך, אני כאן לעזור לך, בואי נחשוב יחד מה יכול להקל עלייך? , האם יש משהו שאת רוצה לספר לי ? ועוד. את יכולה לעזור לה לחשוב על רעיונות להרגעה, למשל: חיבוק גדול ממך או הליכה לחדר להרגע. עלייך להשתדל להיות רגועה מולה, כשהיא מתפרצת, ולנסות להרגיע אותה לפי מה שקבעתן מראש. עודדי אותה על השתדלותה ועל מאמציה להרגע, ואם היא לא הצליחה - לא נורא, סמכי עליה שתצליח בפעם הבאה. בכל מקרה, אם התנהגות זו אינה חולפת, יש להתייעץ על כך עם איש מקצוע באופן פרטי או עם פסיכולוגית חינוכית במסגרת הגן/ביה"ס. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי