בישנות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/11/2011 | 13:45 | מאת: אביטל

שלום .רציתי לבקש עצה. אני אימא לילד בן חמש .ילד מקסים אבל בישן צנוע ומנומס (זה מה שהוא רואה בבית)אני בתור ילדה בגיל שלו גם הייתי כזאות והיה לי מאוד קשה .כאשר עליתי לארץ בגיל 16הבנתי שאני לא מתקדמת לכלום עם אני ממשיחה כך ולא מקבלת מרפקים.היה מאוד קשה לשבור את האופי ולקבל אומץ אבל השתנתי וזה באמת עזר וממשיך לעזור. אבל מה שקשור לבן הוא גם כן בישן ואין לו אופי ישראלי (עם את מבינה אותי)איך אני יכולה לעזור לו להיות יותר אסרטיבי יותר דומיננתי .מה עושים אני לא רוצה שיעבור מה שאני עברתי בילדות

אביטל שלום רב, דאגתך לבנך הצעיר ברורה ומובנת. הורים רבים רוצים לאפשר לילדם חוויות טובות ומקדמות, בעיקר ממקום של חוויות ילדות פחות מוצלחות שלהם. יחד עם זאת, בנך הנו אדם אחר ממך בהיבטים רבים ומגוונים למרות הדימיון. חשוב שתפנימי שיש לו תכונות טובות, מוצלחות ונכונות כדי להצליח בחיים – מקסים, צנוע ומנומס. חבל שאין יותר אנשים עם תכונות אופי שכאלו. לכן, חזקי ועודדי אתו על תכונותיו, כדי שלא יראה בהם חולשה או פגם. כאשר הוא יחוש ביטחון באלו, דימויו העצמי יהיה חזק וטוב, והוא ידע לעמוד על שלו כשידרש. אם בכל זאת אינך רגועה את יכולה לאפשר לו תראפיה קבוצתית, למשל: באומנות או בתנועה. שם יוכלו לעבוד עימו על אינטראקציות חברתיות ועל אסרטיביות. תראפיה זו ניתן למצוא דרך התפתחות הילד בקופת החולים, דרך הרשות המקומית במקום מגורייך או באופן פרטי. כל טוב, שירלי

27/11/2011 | 10:34 | מאת: אביטל

תודה רבה.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי