ייעוץ בנוגע לחינוך

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/09/2011 | 22:13 | מאת: מריה

שלום, לבעלי ולי יש חילוקי דעות בנוגע למס' דברים הקשורים לחינוך הילדות ואשמח אם תוכלי ליעץ לנו מה נכון לעשות, בנותינו בנות 3 ן-5. 1. צפיה בתוכנית חדשות - האם לאפשר צפייה בחדשות כאשר היא מבוקרת (סינון של אלימות ופשע) או להמנע מצפייה שלהן בתוכנית. 2. האם נכון להשתמש במתן אולטימטום לביצוע דבר מסויים בספירה עד שלוש, לדוגמא: אני סופרת עד שלוש אם לא תשתפי ידים לבד אני אשתוף לך או אם לא תבחרי חולצה אני אבחר לך וכו'. תודה מראש על התייחסותך.

מריה שלום רב, הורים לילדים מאמצים גישות חינוכיות שונות ומגוונות בהתנהלותם מול ילדיהם בהתאם לסגנון החיים, שעליו גדלו, ושאותו לקחו לחייהם הבוגרים. לעיתים קרובות גישות אלו יוצרות חילוקי דעות בין ההורים. על-מנת לא לבלבל את הילדים בגישות השונות, רצוי להחליט מראש על דרך חינוכית אחת, ולפיה להתנהל מולם. גם כאשר אחד ההורים, אינו פועל בדרך המקובלת על הצד השני, אין לערערו מול הילדים. יש לשוחח על כך בפתיחות ללא נוכחות הילדים. בעניין החדשות – בארצינו החדשות הנן חלק חשוב ומשמעותי מחיינו. למרות זאת רבות מהן מאוד מפחידות ומערערות את ביטחון הילדים, למשל: דריסה של צעירה בת"א, איומים של טורקיה על ישראל, הכרזה על מדינה פלסטינאית והשלכותיה ועוד. גם לנו המבוגרים החדשות אינן פשוטות בלשון המעטה. לכן יש לשקול בכובד ראש לאילו תכנים ניתן לחשוף את בנותיך הצעירות, אלו פירושים הן יכולות לפרש מן החדשות ומה הן רואות בעייניהן התמימות. בנוסף, בזמן שידור החדשות אין אנו יודעים בדיוק אלו תכנים יעלו בדברי המגישים או הדיווחים. לכן, אם אתם בוחרים להראות להם את שידורי החדשות, יש לשים לב לתכנים, ולדבר איתן על מה שצפו. בעניין הקצבת הזמנים – ילדים אינם מבינים מדוע הם צריכים לעשות פעולות כלשהן מהר, לדוגמא: מדוע צריך להתלבש בבוקר מהר ? או למה צריך ללכת לישון עכשיו ? לכן, רצוי להסביר להן וללמדן על לוחות זמנים. זהו שיעור חשוב לחיים. אם את מאמינה בהקצבת זמנים לילדים, ניתן להשתמש בשעון עצר או בשעון בישול, ולכוונו לכמה שצריך. כך האחריות היא שלהן, כש"המפקח" על הזמן הוא השעון ולא אמא. בנוסף, ניתן מראש לאפשר להן לבחור מתוך שתים או שלוש חולצות ואז לומר, שיש להן חמש דקות להתלבש. יש להוסיף שאת בטוחה שהן תצלחנה להתלבש עד שהשעון יצלצל. אם הן עומדות בכך יש לעודדן במילים כמו: כמה אתן בוגרות, היה לי כייף לראותכן היום בבוקר ועוד. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי