ילד שמקלל

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/08/2011 | 13:33 | מאת: ליאת

היי שירלי רציתי לדעת מה הדרך להתנהג עם ילד בן 6 שמקלל.. מיותר לציין כי ניסיתי לדבר איתו ולהסביר שלא מקללים אך בכל פעם שמסרבים לו למשהו מסויים הוא מקלל... אודה לך על התשובה... יום טוב..

ליאת שלום רב, הסיבות, שילדים צעירים מקללים, יכולות להיות רבות ומגוונות. לכן יש צורך לבדוק ולברר ראשית, מדוע בנך בוחר בדרך זו. אולי הוא מקלל בשעת תסכול ומצוקה, ורוצה לעשות "רעש גדול" כדי שיבינו את מצבו ? אולי הוא ראה מודל כלשהו שמקלל כמו: חבר או הורה ? אולי הוא אינו מודע כלל לפירוש של הקללה, רק מבין שכך זולתו יבין שהוא כועס ? ועוד. לאחר שבדקת את הנושא, יש לשוחח עימו בשעת רוגע. הסבירי לו מה הוא יכול להפסיד מהתנהגות זו, למשל שילדים לא ירצו להיות חברים שלו או שהתנהגות זו יכולה לפגוע באדם העומד מולו. ההי אמפטית למצבו, והשתדלי לא להיות ביקורתית או שיפוטית. ניתן לומר לו, שאת מבינה שהוא כועס או שהוא מתוסכל, אך ישנן דרכים נוספות להראות זאת. שאלי אותו כיצד את יכולה לעזור לו, כשהוא במצב כזה – האם הוא זקוק שיעזבו אותו בשקט ? האם הוא רוצה חיבוק ? או כל דבר אחר שיכול לסייע לו. אמרי לו שאת סומכת עליו, שידע להתנהג ולבחור בדרך הנכונה, ושאת פה בעבורו לעזור לו. את יכולה גם לומר לו, שאם הוא יבחר לקלל כאשר את אוסרת עליו דבר מה, את תבחרי להתרחק ממנו או להתעלם ממנו עד שידבר יפה. בכל פעם שהוא משתדל לא לקלל יש לעודדו במילים כמו: אני גאה בך. ראיתי שמאוד השתדלת לא לקלל, היה לי מאוד נעים להיות איתך היום וכו' בכל מקרה יש להמנע מויכוחים תוך כדי כעס או ריב, יש להמנע מביקורתיות ואין לתת התיחסות יתר למצב. בהצלחה וכל טוב, שירלי

29/08/2011 | 16:15 | מאת: ליאת

היי שירלי אני מודה לך על תשובתך...אני איישם את העצה שלך ואעדכן אותך בשיפור שחל...תודה רבה ויום טוב...

מנהל פורום ייעוץ חינוכי