לילות לא רגועיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/08/2011 | 19:17 | מאת: טליה

שירלי שלום! פניתי אליך גם בעבר ועזרת לנו מאוד,תודה! עכשיו בעיה היא כזאת: בנינו בן שנה וחודשיים שתמיד הצטיין בשינה רגועה במיטתו בחדר נפרד, כבר שבוע כמעט ולא ישן. מדובר בתינוק שכבר רב הלילות לא התעורר בכלל, אבל מאז שהבריא ממאיזה שהיא מחלה וירלית מתעורר כל שעה, שעה וחצי, קם במיטה ובוכה וכשאני באה אליו נותנת מוצץ ולוקחת על הידיים מייד נרגע, אבל מסרב לחזור שוב למיטה. אליי לציין שבשבוע שהוא היה חולה,ישנתי יחד איתו על הספה שבחדרו כמו עשיתי כבר בעבר פעמים בודדות כשהוא היה חולה או העלה חום כתגובה לחיסון ואף פעם לא היו "תוצאות" כאלה. אני מניחה שזה קשור לגיל, שעכישו הוא יותר מבין ואני מניחה יותר קשור אליי, אבל זה המצב. כאשר בעלי קם אליו, נותן לו מוצץ שאומר לא משהו בסגנון "הנה אני פה, אתה יכול לשכב ולשון" הקטנצ'יק שוכב ונרדם, מה לא קורה איתי בשום אופן. בכל מקרה בעוד שעה בערך הכל חוזר חזרה. רציתי גם לציין שאנחנו מאוד בעד שבנינו ימשיך לישון במיטה שלו כי אנחנו רואים בזה הרגל מאוד בריא. בבקשה תייעצי לנו איך להתמודד עם בעיה הזו נכון? תודה!

טליה שלום רב, התנהגותו של בנך הנה שכיחה מאוד. פעוטות שכבר הורגלו לישון ולהרדם במיטתם, יוצאים לעיתים משיגרת השינה וההשכבה לאחר מחלה, שבה התעוררו רבות באמצע הלילה, ושההורים שהו לידם לדאוג לשלומם. מכיוון שההרגל כבר קיים אצלו, עלייך להחזירו לשיגרה הקודמת. ראשית העזרי בבן הזוג בפעמים שבנכם מתעורר בלילה (כמה שניתן, כמובן). בדקי מה עובד אצלו, ומדוע הילד חוזר לישון, כשהוא ניגש אליו. רצוי שתאמרו לילד את אותו המשפט, כשאתם יכולים להשתמש במשפטו של זוגך : "הנה אני פה, אתה יכול לשכב לישון". כלומר, כאשר הילד מתעורר בלילה יש לגשת אליו, להשכיבו במיטה, ולומר לו את המשפט. אין להוציאו מהמיטה, אין לשוחח עימו ואין לחבקו ולנשקו. יש להרגיע אותו, לתת לו את המוצץ ולצאת מן החדר. ככול שתהיו עקביים והחלטיים, כך יחזור בנכם בזמן קצר לישון שוב שנת ישרים . בריאות טובה ובהצלחה, שירלי

10/08/2011 | 11:32 | מאת: טליה

שירלי,תודה לך! לא חשבנו שצריךלהיות אותו משפט, ננסה ונשתדל

מנהל פורום ייעוץ חינוכי