ילד עצבני

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

05/08/2011 | 04:18 | מאת: שמוליק

שלום אז העניין הוא כזה לחברה שלי יש ילד בן שש כרגע היא והילד גרים עם הסבתא והסבתא רבה של הילד האבא של הילד לא מעורב בחייו ולא ראה אותו כימעט שנה (עליי לציין שחברתי ניפרדה מבעלה מכייון שהיו ריבים בבית ) אבל גם עכשיו ישנה אלימות מילולית מיצד הסבתא והסבתא רבה כלפייה כל יום ישנם ריבים אין כבוד בינן בנוסף ישנן בעיות כלכליות שתורמות למצב הילד אלים כלפי הסבתא רבה שלו וגם כלפי אימו הוא מרבה ליבכות ליצרוח (מכיוון שמחפש צומת לב לפי דעתי) כמו כן הסבתא שלו הרגילה אותו שכל יום קונים לו צעצוע חדש והוא מפונק ברמות מטורפות הן חיות לפי פקודותיו והוא מאיים על אימו במפורש כשהיא הולכת לטייל איתו שאם לא תעשה כרצונו הוא יעשה לה בלאגן ובסוף היא נישברת ועושה כרצונו וגם אם היא אומרת לו משהוא היא מבקשת אלף פעם או כשהיא מאיימת שהיא תחזיר אותו לבית האיומים הם איומיי סרק אשר אף פעם לא מיתממשים והילד מבין ומנצל זאת למרות שניסיתי לשכנע אותה לקחת אותו לפסיכולוג כרגע זה לא בא בחשבון מכיוון שהסבתא והסבתא רבה שהכניסו לאימו למוח שזה יהרוס לו את החיים מכיוון שזה נירשם (אבל בגלל שיכנועים שלי היא לאט לאט מתחילה להישתכנע שלא כך הדבר) עליי לציין שכאשר הילד נימצא איתי לבד הוא מקשיב לי ומיתנהג הרבה יותר טוב מאשר כשהיא נימצאת איתנו מכיוון שמרגיש סמכותיות למרות שגם לי נתן כבר מכה שלוש פעמים כשאימו הייתה לידנו שכחתי לציין שהסבתא של האמא גרושה וסבא ניפטר מזמן ואביה ניפטר כשהייתה בת תשע זאת אומרת שהילד לא מכיר שום דמות גברית חוץ מאביו שלא ראה שנה ושלא גר איתם ארבע שנים החדשות הטובות הן שסוף סוף הצלחתי לשכנע אותה שאם היא רוצה ליקטוע את שורש הבעיה אז היא חייבת לעבור מהדירה עם הילד אז אנחנו אמורים לעבור לגור ביחד בחודש הבא כאשר הילד יעלה לכיתה אלף אז שאלתי היא כזאת איך אני אמור להיתנהג לילד האם לא לשנות שום דבר בחודשים הראשונים בשביל שהוא יוכל להיסתגל או שהפוך להראות לו על ההתחלה שההיתנהגות שלו לא מקובלת בביתי? מה לעשות כשהוא מרביץ לאמא זאת אומרת מה לעשות כדי לא לצאת הרע כי גם אם אימו צריך לעבוד בשביל שתשנה את קו מחשבתה ואת היתנהגותה כלפי הילד אודה לתשובה מפורטת מכיוון שפסיכולוג עכשיו לא בא בחשבון כמו כן הילד היפראקטיבי עם בעיות קשב וריכוז תודה מראש

שמוליק שלום רב, חברתך זקוקה לטיפול ולהדרכה הורית דחופה בהתנהלותה מול בנה. נראה שאתה לוקח אחריות רבה על התנהגותו ועל ההשלכות העתידיות, שעלולות לבוא מכך ובצדק. יחד עם זאת, אינך אביו של הילד, אלא בן זוגה של אימו. האחריות הנה על האם. אתה יכול לסייע ולתמוך, אך היא זו שזקוקה להכוונה, כדי להחזיר או כדי ללמוד כיצד לנהל את ביתה בסמכות הורית משמעותית. זוגתך יכולה לפנות לטיפול משפחתי באופן פרטי או דרך קופת החולים. בנוסף, יש לברר לעומק מהי סיבת התנהגותו של הילד אותה הגדרת כ"היפראקטיבי עם בעיית קשב וריכוז", לשם כך ממליצה שאימו תתיעץ עם רופא הילדים בדחיפות האפשרית, כדי שהוא ינחה אותה בהמשך הטיפול בילד. הטיפול והבירור הנו משמעותי מאוד לילד בעיקר במעבר החשוב מגן הילדים לביה"ס. בהצלחה ויישר כח על תמיכתך הרבה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי