ילד בן תשע מתנהג כמו בנות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/11/2018 | 18:43 | מאת: רינה

היי אני בת 33 נשואה עם שני ילדים מקסימים. תקופה אחרונה התחלנו לשים לב שבנינו הגדול בן 9 מדבר לפעמים כמו בנות כאילו טון הדיבור שלו כמו בנות אבל חייבת לציין שהוא בדרך כלל מדבר רגיל. בד״כ מתנהג כמו בנים לכל דבר אוהב משחקי בנים משתתף בחוג כדורגל וכיף לו אבל ככה לפעמים עושה תנועות כשהוא מדבר או שר כמו בנות האם יש צורך לדאוג?? כי אנחנו דואגים מזה ומפחדים מהנטייה שלו בעתיד. אני יותר מרגישה שזה אולי תשומת לב או פינוק או סתם קינאה???? מה לעשות ואיך להגיב ???

רינה שלום רב, מצד אחד, מחקרים רבים מחזקים את הטענה, שנטייה מינית היא מולדת. כלומר, אין ביכולתכם להשפיע או ל"לתקן" נטייה מינית. מצד אחר, בנך עדיין מאוד צעיר, ולכן לא כדאי להסיק מסקנות ולהיכנס למצבי לחץ ודאגה מיותרים. רצוי לא לתת להתנהגות זו תשומת לב מיותרת. יש להתנהג עמו כרגיל, ללא שיפוטיות וללא ביקורת. זאת אומרת, לא להעיר לו הערות על התנהגות נשית או לחלופין על התנהגות גברית. את הדגש ואת העבודה עמו, כדאי אולי לשים על הצורך שלו או שלכם בפינוק ובתשומת לב מוגברת. בצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי